Ventilatoare mecanice donate de UDJ Galaţi Spitalului de Pediatrie şi Judeţean, puse în funcţiune Recomandat

Joi, 09 Iulie 2020 10:02
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În luna martie a acestui an, Universitatea „Dunărea de Jos” (UDJ) Galaţi a lansat un apel public de donaţii din partea comunităţii academice locale pentru achiziţionarea unui Aparat mobil de ventilaţie, destinat tratării cazurilor grave cauzate de noul coronavirus SARS-CoV-2.

Pentru facilitarea colectării sumelor necesare şi realizarea rapidă a achiziţiilor, având în vedere creşterea alarmantă a cazurilor de îmbolnăviri la nivel local, s-a apelat la sprijinul Fundaţiei Medicale „Dunărea de Jos”. La scurt timp după lansarea apelului, a fost colectată suma de circa 63.000 de euro, suficientă pentru achiziţionarea a două aparate de ventilaţie mecanică moderne, de ultimă generaţie. Cele două aparate au fost puse în funcţiune miercuri, 08 iulie 2020, unul va funcţiona la Spitalul de Pediatrie „Sf. Ioan” din Galaţi, fiind destinat copiilor mai mari de 10 ani, iar cel de-al doilea va funcţiona la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi, în cadrul secţiei ATI.

„În primul rând vreau să mulţumesc colegilor mei, oameni din prima linie, pentru eforturile lor din această perioadă critică. Noi am avut această iniţiativă, la nivelul comunităţii academice din Galaţi, la nivelul mediului socio-economic din oraş, care a acoperit costurile de achiziţie pentru două astfel de aparate. Este, să zicem, o mică contribuţie pentru personalul medical din spitale, greu încercat în aceste zile”, a spus prof. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu, Rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. „Galaţiul devine astfel un centru de regional de resuscitare respiratorie pentru bolnavii grav cu infecţie COVID-19. Altfel spus, suntem un pilon între Bucureşti şi Iaşi”, a declarat la rândul său medicul Aurel Nechita, preşedintele Colegiului Medicilor din Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu