Viaţa tinerei de 14 ani găsită plină de sânge în stradă, pusă în pericol de leziunea ce i-a provocat hemoragia Recomandat

Luni, 19 August 2019 15:53
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Expertiza medico-legală în cazul fetei de 14 ani găsită plină de sânge în stradă şi ignorată de doi agenţi de poliţie a fost finalizată şi a ajuns la procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi. În urma acesteia, pe lângă cercetarea sub aspectul săvârşirii de act sexual cu un minor se adaugă săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Totodată acelaşi Parchet face cercetări în rem asupra comiterii infracţiunii de abuz în serviciu asupra intervenţiei poliţiştilor.

"Conform constatărilor şi concluziilor medico legale formulate, persoana vătămată nu a prezentat urme de violenţă pe corp, însă aceasta a suferit o leziune a aparatului reproducător care a necesitat pentru vindecare 12 - 14 zile de îngrijiri medicale. Totodată, leziunea în cauză, prin hemoragia acută consecutivă, a pus în primejdie viaţa victimei. În continuare, organele de urmărire penală vor proceda la efectuarea urmăririi penale pentru toate faptele care rezultă din probele administrate până la epuizarea probatoriului şi aflarea adevărului. Totodată, pe rolul acestui Parchet, la dată de 7 august, a fost înregistrat un nou dosar privind denunţul unei persoane juridice, ONG, cu privire la vătămările suferite de victimă şi cu privire la activitatea celor doi agenţi de poliţie care au fost sesizaţi de public cu privire la aceste vătămări. Astfel, în cauză se va efectua urmărirea penală în rem, la acest moment, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. În cauză, procurorul împreună cu organele de cercetare penală vor dispune o extindere a cercetărilor şi faţă de infracţiunea de vătămare corporală din culpă, aşa cum rezultă din raportul de expertiză medico-legală. La acest moment nu sunt probe din care să rezulte o suspiciune rezonabilă că a fost săvârşită o infracţiune de viol", a precizat Traian Laurenţiu Iancu, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Fata de 14 ani a fost externată din spital şi se află acum înapoi în casa de tip familial la Direcria Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi. "Starea ei de sănătate este atent monitorizată, dar evoluează foarte bine. Beneficiază de servicii de consiliere psihologică, la fel şi ceilalţi copii din casă. Băiatul beneficiază şi el de consiliere psihologică, familia colaborează în sensul prezenţei lui la aceste şedinţe. Sunt deschişi pentru a primi informaţii şi a primi suportul de care au şi ei nevoie în acest moment", a precizat Tania Calcan, purtător de cuvânt DGASPC Galaţi.

Nu s-a finalizat încă cercetarea disciplinară făcută în cadrul IPJ Galaţi asupra activităţii celor doi agenţi de poliţie implicaţi în caz.

Articole similare:
- Demisii, anchete şi peţit: Întreaga poveste a fetei de 14 ani găsită plină de sânge în stradă

- GALAŢI: Găsită plină de sânge pe stradă, o minoră ar fi fost ignorată de poliţişti (VIDEO)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu