VIDEO | Un algerian şi un libanez, prinşi la frontieră ascunşi sub un autocar Recomandat

Luni, 20 Mai 2019 13:54
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Oancea, judeţul Galaţi, au descoperit, ascunşi pe puntea din spate a unui autocar, un cetăţean din Algeria şi unul din Libia, fără documente de călătorie, care intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

"În data de 19 mai a.c., în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, Z.V. în vârstă de 36 de ani, la volanul unui autocar marca Scania, înmatriculat în R. Moldova. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit, ascunse sub autocar, pe puntea din spate, două persoane de sex masculin, care nu deţineau documente de călătorie. În urma cercetărilor preliminare efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetăţeni din Algeria şi Libia, în vârstă de 20, respectiv 25 de ani şi au declarat că s-au ascuns sub autocar cu intenţia de a ajunge în state din vestul Europei. Totodată, şoferul autocarului a declarat că nu avea cunoştinţă despre existenţa celor doi bărbaţi ascunşi sub mijlocul de transport pe care îl conducea", se arată într-un comunicat al I.T.P.F. Iaşi.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat faţă de cei doi cetăţeni străini şi de trafic de migranţi faţă de şofer, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu