Vis devenit realitate! Şcoală nouă pentru elevii din Griviţa (FOTO/VIDEO) Recomandat

Joi, 07 Iulie 2022 12:58
Publicat în Eveniment

Elevii, cadrele didactice şi părinţii din comuna gălăţeană Griviţa îşi pierduseră speranţa că şcoala veche va mai fi vreodată renovată. Noul corp al Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Griviţa a fost construit în 1950, iar de atunci vechea clădire (din 1889) a căzut şi mai mult în paragină. Dar după 6 luni intense de muncă şi zeci de companii mobilizate să o susţină, Asociaţia BookLand a redat viaţa şcolii, renovând-o din temelii şi redându-i personalitatea, prin programul „Renovare şcoli în mediul rural” al asociaţiei, sub motto-ul "Împreună CONSTRUIM oameni".

„Asociaţia BookLand a împlinit la Griviţa un vis: o şcoală renovată, plină de culoare şi nou, cu o sală de sport spaţioasă, modernă şi sigură, cu grupuri sanitare în interior, cu clase frumos renovate şi mobilate, cu un acoperiş complet refăcut şi cu o centrală termică atât de necesare! Un vis devenit realitate într-un timp nesperat de scurt, cu o investiţie imensă din partea Asociaţiei BookLand, care a ales ca «Împreună să CONSTRUIM oameni!» şi în Griviţa, spre bucuria şi împlinirea întregii comunităţi”, a declarat Loredana Constandache, Director Şcoala Gimnazială Nr. 1 Griviţa.

Timp de jumătate de an Asociaţia BookLand a trimis sute de tone de materiale de construcţii, mobilizând peste 40 companii să i se alăture.

„Vorba echipei de muncitori: «Dacă ştiam ce ne aşteaptă, mai bine o construiam de la zero...». Aşa am început acum 6 luni «aventura» care a rezultat în cea mai mare investiţie BookLand, peste 240.000 euro. A meritat tot efortul! Din toamnă, 115 copii vor începe o nouă etapă a vieţii lor, într-un loc nou, curat, care îndeplineşte toate condiţiile unei şcoli nu doar urbane, ci europene. Un loc unde vor putea învăţa din nou cu plăcere şi fără teama că un accident ar putea să se întâmple oricând. Vor avea o sală de sport spaţioasă, modernă şi sigură, toalete în interior, şi chiar cabină de duş. Până acum copiii erau nevoiţi să facă sport într-o cămăruţă mică sau afară, în soare. Şcoala are un nou acoperiş, o centrală termică, instalaţie sanitară şi electrică nouă, săli de clasă pline de culoare, mobilier nou. Ceea ce pare un lux pentru ei, este o normalite pentru unii copii de la oraş. Pentru că nu toate şcolile de la oraş pot concura cu noua înfăţişare a şcolii griviţene”, a spus Mădălina Mocanu, Director Marketing & Comunicare Asociaţia BookLand.

Primăria Griviţa a susţinut 30% din costurile de manoperă, a asigurat suportul logistic, precum şi cazarea meşterilor. Iar părinţii, profesorii, preotul satului Griviţa şi o pizzerie din comună au asigurat zilnic masa meşterilor. Cum arată şcoala după renovare, vezi video aici: https://www.youtube.com/watch?v=7tGGAsFMEcw&t=253s, dar şi foto, în Galeria de imagini de mai jos! ↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu