Zona Trecere Bac, sufocată de gunoaie şi animale moarte aduse de viituri Recomandat

Miercuri, 05 Iunie 2019 16:41
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Viiturile au mărit nivelul Dunării şi au adus şi tone de gunoaie, dar şi resturi vegetale şi cadavre ale animalelor moarte. Portul de ambarcaţiuni uşoare din Galaţi este sufocat de tone de gunoaie, animale moarte şi vegetaţie, toate aduse de inundaţiile din ultimele săptămâni. Muncitori de la Gospodărire Urbană Galaţi, pompieri, dar şi o navă chemată în sprijin, scot cadavrele animalelor din apă. După prima tură de curăţare înca mai e de muncă.

06Bac2

"Am fost solicitaţi pentru a scoate animalele moarte prinse în banchiza de lemne şi copaci căzuţi din preajma Trecere Bac. Am reuşit să scoatem 11 animale, au mai ramas trei, prinse la mijloc, cu ce avem în dotare nu am reuşit încă", a precizat plt. major Ştefan Diaconu, ISU Galaţi.

O navă din zonă, care împinge gunoiul spre mal spre a fi uşor de luat, a intervenit pentru celelalte animale aflate în apă, dar cum acestea se dezintegrează uşor, munca este foarte dificilă. Cum precipitaţiile încă nu s-au oprit, este de aşteptat ca zona de gunoaie să se mărească şi până la curăţarea ei să treaca destulă vreme, timp în care mirosul respingător şi priveliştea dezolantă vor goni gălăţenii.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu