Atelier de mobilă la Schela, pe fonduri europene

Luni, 23 Noiembrie 2015 00:00
Publicat în Fonduri UE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asociaţia Centrul de Resurse al Comunităţii Schela (CERC), ONG creat tocmai pentru a veni în sprijinul locuitorilor comunei, a lansat vineri structura de economie socială „SES Lascăr Catargiu”, înfiinţată în cadrul proiectului „Dezvoltarea Economiei Sociale prin Promovarea Antreprenoriatului Social – DESPAS”. 

Trebuie spus că SES, adică structura de economie socială, este o întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în comunitate, într-un sector de interes local, iar profitul este reinvestit pentru dezvoltarea afacerii sau în interesul comunităţii. SES de la Schela a primit numele „Lascăr Catargiu” deoarece, aşa cum ne-a spus primarul Maricel Petrea, acesta a fost numele comunei în trecut.

Structura de economie socială „SES Lascăr Catargiu” are ca principal domeniu de activitate fabricarea de mobilă pentru birouri şi magazine şi urmăreşte creşterea calităţii vieţii beneficiarilor şi a întregii comunităţi, încurajarea atitudinii solidare a comunităţii şi formarea de noi mentalităţi pentru mediul socio-economic local. Practic, prin proiect s-au pus bazele unui atelier unde deocamdată au fost angajate şase persoane, dintre care patru muncitori, care au beneficiat de cursuri de calificare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu