ATENŢIE! Clienţii STEAM, vizaţi de o campanie de tip phishing Recomandat

Marți, 10 Decembrie 2019 11:25
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Atacatorii îşi îndreaptă atenţia în ultima vreme către utilizatorii serviciului popular de jocuri Steam. Înşelăciunea, care vizează credenţialele clienţilor Steam, raportată pentru prima dată de cercetătorul de securitate nullcookies pe Twitter, oferă skin-uri noi în fiecare zi, pentru a atrage atenţia utilizatorilor, anunţă CERT-RO. Un skin este o modificare care oferă un aspect nou vizual nou pentru jocurile online Steam. Există o întreagă piaţă digitală dedicată comercializării acestora.
Bleeping Computer explică faptul că site-ul care oferă aceste schimbări de identitate vizuală a cerut iniţial datele de autentificare ale utilizatorului, promiţând că, în schimb, termenul STEAM RAIN va apărea într-o fereastră de chat din stânga ecranului.
Fereastra de chat era evident falsă, la fel şi întreaga propunere. Victimele care au făcut click pe link au întâlnit un formular de autentificare fals Steam, care le-a extras informaţiile de autentificare. Acest lucru le-a permis ulterior atacatorilor să comită mai multe fraude, prin utilizarea contului victimei pentru a răspândi mai departe acelaşi link de phishing.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu