Campanie demarată împotriva platformei Netflix, acuzată de sexualizarea copiilor din filmul ''Mignonnes'' Recomandat

Luni, 14 Septembrie 2020 09:13
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mii de internauţi au cerut pe reţelele de socializare boicotarea companiei Netflix, acuzată că a distribuit pe platforma sa online filmul francez "Mignones", care, potrivit semnatarilor petiţiei, le sexualizează pe eroinele minore din acest lungmetraj, informează AFP.
Peste 200.000 de mesaje publicate pe Twitter au folosit hashtagul #CancelNetflix, care, pentru o perioadă, a fost cel mai utilizat hashtag la nivel mondial pe această reţea de socializare.
Un prim val de critici, în august, a determinat compania Netflix să retragă un videoclip folosit pentru promovarea filmului, intitulat "Cuties" în limba engleză şi care a fost lansat în cinematografe la jumătatea lunii august în Franţa, înainte de a deveni disponibil online şi în Statele Unite, zilele trecute. Reprezentanţii Netflix au prezentat scuze publice pentru folosirea acelui videoclip, pe care l-au considerat "nepotrivit".
Criticile au venit din partea tuturor categoriilor de internauţi, inclusiv de la cei cu opinii de stânga, iar subiectul a reunit în aceeaşi tabără numeroşi conservatori americani, inclusiv membri ai Partidului Republican, dintre care unii candidează pentru a fi aleşi în Congres.
"Pornografia infantilă este ilegală în America", a scris pe Twitter DeAnna Lorraine, care a fost candidata republicană din California pentru un loc în Camera Congresului.
"În calitatea mea de mamă a unei fetiţe de opt ani, susţin cu fermitate #CancelNetflix", a declarat şi Beatrice Cardenas, o altă reprezentantă a Partidului Republican în California.
Filmul "Mignonnes", care a primit premiul pentru regie la prestigiosul festival american Sundance, spune povestea lui Amy, o fetiţă de 11 ani care, trăind la Paris, trebuie să jongleze între regulile stricte ale familiei sale senegaleze şi tirania aspectului fizic şi a reţelelor de socializare, cu care se confruntă copiii de vârsta ei.
Ea se integrează într-un grup de dans format de alte trei fete din cartier, ale căror dansuri conţin coregrafii uneori sugestive, după modelul celor adoptate de multe staruri actuale din muzica pop. (Sursa Agerpres)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu