Cannes 2019: Un scurtmetraj românesc, selectat în secţiunea Semaine de la Critique Recomandat

Miercuri, 24 Aprilie 2019 15:48
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Scurtmetrajul românesc "Ultimul drum spre mare", regizat de Adi Voicu, a fost selectat la cea de-a 58-a ediţie a secţiunii Semaine de la Critique din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, au anunţat organizatorii evenimentului. Titlurile filmelor incluse în selecţia oficială au fost anunţate în cadrul unei conferinţe de presă de Charles Tesson, istoric şi critic de film, devenit în 2011 delegat general al secţiunii Semaine de la Critique.

Potrivit sinopsisului său oficial, publicat pe site-ul Semaine de la Critique, secţiune paralelă a renumitului festival francez, acest scurtmetraj are o durată de 12 minute şi prezintă povestea a şase pasageri care merg la mare şi se află împreună într-un compartiment de tren. După un timp, între pasageri se instalează neîncrederea, iar unii dintre ei îşi pierd sângele rece. Continuarea călătoriei se transformă într-un coşmar. Adi Voicu, născut pe 7 iunie 1980 în oraşul Braşov, deţine o diplomă în arte vizuale şi cinematografie obţinută la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. A regizat documentarele "Faces" (2006), "Metrobranding" (2010) şi "Victoria" (2011), care au fost selectate în festivaluri precum Nyon, Jihlava, Leipzig şi CPH:DOX. Scurtmetrajul său "Fog" (2017), primul lui film în calitate de regizor de ficţiune, a câştigat Marele Premiu al Juriului la Festivalul Premiers Plans din Angers şi trofeul Centaurul pentru Cel Mai Bun Film de Debut la festivalul Message to Man din Sankt Petersburg în 2017. Proiectul său intitulat "Capturing Sami", primul lungmetraj al regizorului Adi Voicu, a primit finanţare din partea CNC.

În competiţia de scurtmetraje ale secţiunii Semaine de la Critique, filmul românesc "Ultimul drum spre mare" (Adi Voicu, România) va concura cu următoarele producţii cinematografice: "Dia de festa" (Sofia Bost, Portugalia), "Fakh" (Nada Riyadh, Egipt-Germania), "Ikki Illa Meint" (Andrias Hogenni, Danemarca-Insulele Feroe), "Journey Through a Body" (Camille Degeye, Franţa), "Kolektyviniai sodai" (Vytautas Katkus, Lituania), "Lucia en el limbo" (Valentina Maurel, Belgia-Franţa-Costa Rica), "The Manila Lover" (Johanna Pyykko, Norvegia-Filipine), "Mardi de 8 a 18" (Cecilia de Arce, Franţa), "She Runs" (Qiu Yang, China-Franţa).

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu