Cele mai vizualizate canale YouTube, adevărate capcane de tip scam Recomandat

Sâmbătă, 29 Februarie 2020 00:00
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un studiu al canalelor de YouTube dedicate gaming-ului a scos la iveală faptul că acestea sunt dominate de boţi şi tentative de fraudă. Astfel, în luna ianuarie a acestui an, primele şapte cele mai urmărite canale de tip livestreaming din categoria gaming prezentau de fapt înregistrări video şi diferite mesaje care promovau metode de păcălire a jocurilor, de cele mai multe ori prin introducerea datelor personale pe site-uri suspecte, anunţă Centrul Naţional de Răspuns de Securitate Cibernetică CERT-RO.
Tendinţa s-a menţinut şi în luna februarie, un exemplu fiind site-ul "Perfect Glitches" promovat în videoclipuri adresate jucătorilor de Grand Theft Auto 5, care pe lângă tag-ul asociat utilizatorului solicita completarea datelor personale pentru confirmarea faptului că acesta nu este un bot pe alte două site-uri web. Numărul mare de boţi identificaţi pe YouTube Gaming a stopat ascensiunea acesteia în clasamentul platformelor de promovare a jocurilor video, precum Twitch, Mixer sau Facebook Gaming.
Utilizatorii sunt sfătuiţi să nu îşi introducă datele personale pe site-uri suspecte, în speranţa obţinerii unui anumit avantaj în jocurile online, întrucât aceste servcii sunt în cea mai mare parte frauduloase.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu