Coronavirus: Balul Operei din Viena, programat pentru luna februarie, nu va mai avea loc Recomandat

Sâmbătă, 26 Septembrie 2020 00:00
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cel mai prestigios bal din Austria, desfăşurat anual la Opera de Stat din Viena, nu va avea loc în luna februarie din cauza riscului pentru sănătate reprezentat de noul coronavirus, a anunţat guvernul austriac, citat de DPA.
Anunţul urmează unor anulări similare care au afectat calendarul aglomerat al balurilor organizate în acest oraş.
Vestea pune o presiune suplimentară pe sectorul turistic, vital pentru Viena, în condiţiile în care mai multe guverne europene au emis avertismente de călătorie pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19.
"Această decizie nu a fost uşoară", a declarat cancelarul Sebastian Kurz într-o declaraţie. "Am optat însă pentru anulare, în contextul în care contagierile au loc mai ales la petreceri şi la festivităţi", a completat el.
Balul Operei de Stat din Viena este un eveniment anual care atrage circa 7.000 de persoane, printre care numeroase vedete, politicieni şi oameni de afaceri, şi marchează apogeul sezonului de baluri al capitalei austriece, care începe în luna ianuarie.
Valsul aduce venituri importante Vienei, deoarece dansatorii nu cheltuiesc bani doar pe biletele la baluri, ci şi pe haine şi coafuri scumpe, pe lecţii de dans şi mese la restaurante.
Peste 500.000 de persoane au participat la balurile vieneze din sezonul trecut, generând venituri de 140 de milioane de euro, potrivit camerei locale de comerţ.
Zilele trecute, alte câteva baluri populare organizate de medici, farmacişti, avocaţi, jurnalişti şi militari din Viena au fost anulate. (Sursa Agerpres)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu