Coronavirus: Festivalul Internaţional de Circ de la Monte Carlo, programat pentru ianuarie 2021, a fost anulat Recomandat

Marți, 15 Septembrie 2020 12:29
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Festivalul Internaţional de Circ de la Monte Carlo, programat pentru ianuarie 2021, a fost anulat, iar cea de-a 45-a ediţie, amânată pentru 2022 ''având în vedere situaţia sanitară'', a anunţat luni guvernul principatului, potrivit AFP.
Este pentru a treia oară de la înfiinţarea sa, în 1974, când acest festival, care s-a impus ca cea mai important scenă mondială a circului tradiţional, este anulat, aşa cum a mai fost cazul după decesul accidental al prinţesei Grace de Monaco în 1982 şi în perioada primului război din Golf, în 1991.
''Nu avem de ales'', a declarat pentru AFP directorul elveţiano-german al festivalului, Urs Pilz.
''Nu este pur şi simplu un spectacol de circ, ci este vorba despre cel puţin 20 de ţări, peste 200 de artişti, delegaţii importante din Rusia, China şi America de Sud. Nu ne puteam angaja în organizare având în vedere situaţia incertă, cu atât de multe probleme care vizează transportul'', a spus acesta.
Organizarea fiecărei ediţii se face în avans şi peste 200 de artişti au semnat deja contracte pentru a performa în ianuarie 2021, un an de jubileu, care avea în program o paradă pe străzile principatului, expoziţii pe teme din istoria circului, precum şi diverse alte evenimente.
''Toată lumea este foarte tristă, dar timpul trece repede şi trebuie să sperăm că situaţia sanitară se va ameliora'', a adăugat Pilz. Acesta a adus în atenţie situaţia incertă a participării publicului sub cupolă, cei circa 3.000 de spectatori pe care nu-i sperie prezenţa animalelor exotice, chiar dacă în programul celei de-a 44-a ediţii nu erau prevăzute numere cu lei de mare, elefanţi sau girafe, ci doar un număr din Rusia cu tigri albi şi o cavalerie elveţiană centenară.
Principatul a lansat festivalul într-o epocă în care circurile tradiţionale se luptau să supravieţuiască, iar înfiinţarea sa a avut un răsunet mondial, echivalentul Festivalului de la Cannes pentru cinema, cu cel mai aşteptat palmares al acestei profesii - Clovnul de aur, argint şi bronz.
Evenimentul durează zece zile, iar seara de gală oferă un spectacol de aproape cinci ore de circ non-stop. Televiziunile de pe întreg globul difuzează cele mai frumoase imagini prin intermediul companiei Telmondis.
Dacă agilitatea şi cascadoriile sunt ingredientele principale ale spectacolului, fiecare număr se desfăşoară potrivit unui scenariu care îmbină circul tradiţional cu tendinţele actuale: muzică, costume, lumini; chiar şi cel mai scurt număr spune o poveste şi creează un univers. (Sursa Agerpres)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu