Criptomoneda diem, susţinută de Facebook, ar urma să se lanseze în 2021 Recomandat

Vineri, 23 Aprilie 2021 13:55
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Proiectul pilot al monedei digitale "diem" (fostă libra), iniţiată de Facebook, ar urma să se lanseze în anul 2021, potrivit unor informaţii neoficiale transmise de CNBC. O sursă apropiată acestui proiect, care a dorit să rămână anonimă, a declarat pentru postul TV american că acest proiect pilot va fi la scară redusă, concentrându-se în mare parte pe tranzacţii între consumatori individuali. S-ar putea să apară şi o opţiune pentru utilizatori de a cumpăra bunuri şi achiziţii, a adăugat sursa citată. Cu toate acestea, nu există o dată confirmată pentru lansare şi, prin urmare, calendarul s-ar putea modifica.

Propus pentru prima dată în iunie 2019 cu numele "libra", activul trebuia să fie o monedă universală legată de un coş de monede suverane precum dolarul SUA şi euro. Dar după ce s-a confruntat cu o puternică opoziţie din partea autorităţilor de reglementare din întreaga lume, organizaţia care supraveghea proiectul a pierdut susţinători importanţi, inclusiv Visa şi Mastercard. În cele din urmă, grupul a optat mai multe "stablecoin" - active digitale legate de o valută sau de aur - precum şi pentru o criptomonedă multiplă.

Proiectul Diem a fost întâmpinat cu reţineri, având în vedere acoperirea Facebook, care avea 2,8 miliarde de utilizatori activi lunar în al patrulea trimestru al anului 2020. Bancherii centrali şi politicienii s-au temut că moneda ar putea ameninţa stabilitatea monetară şi ar putea permite spălarea banilor. Implicarea Facebook a generat, de asemenea, îngrijorări cu privire la modul în care ar fi protejată confidenţialitatea utilizatorilor.

Asociaţia Diem, organizaţia non-profit din Elveţia, este cea care supraveghează dezvoltarea diem şi care trebuie să lanseze această criptomonedă, care nu se va tranzacţiona liber, valoarea sa urmând să fie legată de dolarul american.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu