Daphne Selfe, cel mai în vârstă fotomodel din lume

 
Miercuri, 18 Martie 2015 00:00
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În aprilie 2014, specialiştii de la Cartea Recordurilor i-au acordat britanicei Daphne Selfe titlul de cel mai în vârstă fotomodel din lume. Daphne Selfe s-a născut la 1 iulie 1928, în localitatea Baldock, Hertfordshire, şi la 22 aprilie 2014, la vârsta de 85 de ani şi 295 de zile lucra ca model profesionist.
A intrat în lumea modei pe la 20 de ani, dar nu a avut prea mult succes. A urmat căsătoria cu Jim, regizor TV, cei doi având trei copii. S-a întors în lumea modei prin anii \'60, cariera sa evoluând pas cu pas, fiind solicitată să apară în diverse producţii de televiziune sau filme. Prin anii \'90 a apărut într-o reclamă pentru Stannah Stairlifts (companie britanică de ascensoare) - „Stan, la primul etaj, te rog!”. Redescoperirea sa ca fotomodel a venit în 1998, la un an de la moartea soţului său, pe când împlinise 70 de ani. A fost angajată de Agenţia „Red or Dead” pentru un spectacol în cadrul London Fashion Week şi, dintr-odată, Daphne apărea pe coperta „Vogue”.
Cariera sa de fotomodel de peste 60 de ani a inclus apariţii atât pe podium, cât şi în filme publicitare, pentru Dolce & Gabbana, Gap, Nivea, Olay, Tata-Naka şi Michiko Koshino. De asemenea, a apărut pe coperţile celor mai faimoase reviste dedicate femeilor, precum \'\'Vogue\'\', \'\'Marie Claire\'\', \'\'Vanity Fair\'\' şi pozând pentru unii dintre cei mai apreciaţi fotografi din fashion: Mario Testino, Nick Knight şi David Bailey. Din 2014, este imaginea campaniei \"Dare to Wear\", iniţiată de Trafford Centre din Manchester.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu