Filmul biografic despre Elton John, interzis Recomandat

Marți, 11 Iunie 2019 13:04
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorităţile din Samoa, arhipelag unde homosexualitatea este ilegală, au interzis lansarea în cinematografe a filmului biografic despre Elton John, "Rocketman", deoarece conţine scene de sex gay, relatează AFP, potrivit Agerpres.
Prezentat la Festivalul de Film de la Cannes, "Rocketman" urmăreşte ascensiunea unuia dintre primii cântăreţi care şi-au declarat public homosexualitatea şi lupta acestuia împotriva dependenţei (de droguri, sex, alcool).
Leiataua Niuapu, şeful autorităţii care controlează filmele difuzate în arhipelag, a confirmat pentru presa locală interzicerea apariţiei filmului în cinematografe, argumentând că filmul de lung metraj conţine prea multe scene care nu sunt "corecte pentru privirea publicului".
El a declarat pentru Samoa Observer că filmul încalcă "legile împotriva căsătoriei între persoane de acelaşi sex şi nu este conform cu credinţele culturale şi creştine" ale arhipelagului.
"Este o poveste bună, în sensul că este vorba de un individ care încearcă să avanseze în viaţă", a recunoscut el. Elton John "are o viaţă de familie dificilă şi reuşeşte să avanseze pentru a găsi succesul. Însă există scene care nu sunt potrivite ochilor publicului şi sunt contrare legii", a mai spus el.
Relaţiile homosexuale sunt pedepsite cu până la şapte ani de închisoare în Samoa, potrivit asociaţiei Human Dignity Trust, cu sediul la Londra, care afirmă însă că autorităţile nu aplică prea mult această lege.
În 2009, Samoa a interzis deja filmul "Milk", în care Sean Penn a jucat rolul politicianului Harvey Milk, activist pentru drepturile homosexualilor.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu