Janet Jackson şi bătălia cu depresia

Duminică, 24 Iunie 2018 00:00
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cântăreaţa americană Janet Jackson a vorbit despre "intensa" sa bătălie cu depresia, ale cărei cauze ar fi un complex de inferioritate pe care l-a avut din copilărie, precum şi rasismul şi sexismul cu care s-a confruntat de-a lungul vieţii, într-un articol publicat în revista Essence, citat de Mediafax.
În acelaşi articol, cântăreaţa în vârstă de 52 de ani a vorbit despre bucuria pe care a cunoscut-o după ce a născut primul ei copil, anul trecut.
Însă, pe când avea 30 de ani, a trecut printr-o perioadă dificilă. "Lupta era intensă. Puteam să analizez la nesfârşit sursa depresiei mele", potrivit articolului publicat de revista dedicată femeilor afro-americane Essence.
"O imagine de sine proastă, care ar fi putut izvorî dintr-un sentiment de inferioritate din copilărie. Ar putea fi legată de eşecul de a atinge standarde imposibile. Şi, bineînţeles, problemele legate de rasism şi sexism din societate", a scris aceasta.
"Luate împreună, depresia este o boală persistentă şi înfricoşătoare. Din fericire, mi-am găsit calea", a mai scris artista.
Janet Jackson s-a întors, după o pauză muzicală, cu un album în 2015, promovat printr-un turneu, care a fost întrerupt brusc.
L-a născut pe fiul ei, Eissa, anul trecut, iar, la câteva luni după, s-a despărţit de soţul ei, cel de-al treilea, miliardarul originar din Qatar Wissam Al Mana.
Janet Jackson este mezina familiei Jackson şi, exceptându-l pe Michael Jackson, este singura care s-a bucurat de succes în cariera solo, reuşind să vândă peste 100 de milioane de albume în lumea întreagă, de la debutul ei, în 1982. De-a lungul anilor, artista americană a fost recompensată cu şase premii Grammy, 12 American Music Awards, 33 Billboard Music Awards, 10 MTV Video Music Awards, două premii Emmy şi un Glob de Aur.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu