Jay Z, primul rapper care va intra în Songwriters Hall of Fame

Luni, 27 Februarie 2017 00:00
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Jay Z va fi primul rapper care va intra în Songwriters Hall of Fame, panteonul compozitorilor, a informat organizaţia citată de agenţiile France Presse şi EFE.
Celebrul rapper american, care a vândut peste 100 de milioane de exemplare din primul său album 'Reasonable Doubt' în 1996, şi care a fost recompensat de 21 de ori la Grammy Awards, ar trebui să-şi facă intrarea oficială la 15 iunie în templul compozitorilor, adesea eclipsaţi de interpreţii sau interpretele care aspiră să ajungă în mai celebrul Rock and Roll Hall of Fame.
Alţi pretendenţi aleşi pentru promoţia 2017 a compozitorilor sunt Jimmy Jamm şi Terry Lewis, care au compus numeroase hituri pentru Janet Jackson şi împreună cu care au colaborat la albumul său 'Control', lansat în 1986.
În cadrul celei de-a 48-a ediţii care va avea loc la hotelul Marriott Marquis din Times Square, organizaţia va recunoaşte şi contribuţia cântăreţului şi producătorului Kenneth 'Babyface' Edmonds, laureat a numeroase premii Grammy, care a compus piese de succes pentru Whitney Houston, şi a celebrului producător suedez Max Martin, care a compus pentru Katy Perry, Britney Spears şi Maroon 5.
Lista îi include şi pe cei trei membri ai trupei rock Chicago — Robert Lamm, James Pankow şi Peter Cetera — şi pe fondatorul grupului Motown, Berry Gordy. "Prin această listă de nominalizaţi la Songwriters Hall of Fame dorim să recunoaştem definitiv contribuţia creatorilor de muzică din secolul al XXI-lea", se arată în comunicatul organizaţiei, care urmează să anunţe şi alte nume care se vor alătura panteonului compozitorilor.
Jay Z s-a născut în Brooklyn, numele său real fiind Shawn Corey Carter, şi este căsătorit cu vedeta pop Beyonce. El este de asemenea producător şi om de afaceri de succes.
"Îmi amintesc când se spunea despre rap că este o modă trecătoare, iar acum suntem puşi alături de cei mai buni compozitori din istorie", a scris pe contul său de Twitter Jay Z, la puţin după nominalizarea sa la Songwriters Hall of Fame, pe care a considerat-o "o victorie" pentru această mişcare muzicală începută în anii '70 la New York.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu