Kim Kardashian West îşi ''îngheaţă'' conturile pe social media în semn de protest Recomandat

Miercuri, 16 Septembrie 2020 12:12
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Kim Kardashian West a anunţat marţi că îşi "îngheaţă" conturile pe Facebook şi Instagram pentru o zi în semn de protest faţă de răspândirea discursului instigator la ură şi a dezinformării pe social media, relatează dpa.
"Îmi place că mă pot conecta direct cu voi prin Instagram şi Facebook, dar nu pot sta deoparte tăcută în timp ce aceste platforme continuă să permită răspândirea urii, propagandei şi a dezinformării - create de grupuri pentru a semăna diviziune şi împărţi în două America", a scris Kardashian West pe Twitter.
Protestul va avea loc miercuri ca parte a campaniei "Stop Hate for Profit", o coaliţie de grupuri care luptă pentru drepturile civile, şi care, în iulie, a condus boicotarea Facebook după moartea lui George Floyd în custodia poliţiei din Minneapolis.
Grupul afirmă că doreşte ca Facebook "să facă paşi de bun simţ pentru a stopa rasismul, dezinformarea şi ura" care sunt răspândite pe platforma sa.
Luni, grupul a solicitat o săptămână de acţiune care va include o "îngheţare" a Instagram pe 16 septembrie.
Facebook, care deţine Instagram, a spus că depune toate eforturile pentru a opri răspândirea dezinformării şi pentru a semnala discursul instigator la ură pe platforma sa. Luna trecută compania a anunţat că a eliminat peste 7 milioane de postări care conţin dezinformări despre pandemia de COVID-19. (Sursa Agerpres)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu