Nominalizări Oscar 2019! Va fi “A star is born” marele câștigător? Recomandat

Luni, 18 Februarie 2019 16:35
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bradley Cooper și Lady Gaga fac echipă foarte bună pe ecrane în mult discutatul film, “A Star is Born”, nominalizat la toate premiile importante - Globurile de Aur, Grammy, BAFTA și Oscar. Filmul lui Bradley Cooper este deja o senzație la Hollywood, însă este suficient de bun încât să câștige Oscar-ul?

Toată lumea așteaptă cu sufletul la gură premiile Oscar, ce vor fi înmânate pe data de 24 februarie, la Dolby Theatre, în Los Angeles. După foarte mulți ani, ceremonia nu va avea gazdă, însă va avea cu siguranță filme foarte bune premiate. Anul 2018 a fost un an foarte bun în privința lansărilor cinematografice și toată lumea vorbește de filmul “Roma” a lui Alfonso Cuaron, despre filmul "Black Panther", de prestația incredibilă a lui Rami Malek in “Bohemiam Rhapsody”, dar și de debutul lui Bradley Cooper ca regizor în filmul “A Star is Born”. Cred că am sesizat cu toții chimia care există între Bradley și Lady Gaga, cei doi actori principali ai filmului, însă este oare suficient să plece cu celebra statuetă acasă?

delight foto 18 02 site

În primul rând, haideți să discutăm despre Globurile de Aur. La ceremonia din ianuarie, “A Star is Born” a fost nominalizat de cinci ori: Bradley Cooper la categoriile “Cel mai bun actor” și “Cel mai bun regizor”, Lady Gaga pentru “Cea mai bună actriță” și “Cea mai bună melodie originală”, iar cea de-a cincea pentru “Cel mai bun film”. Din cele cinci, doar cu un premiu a plecat acasă, și anume pentru melodia “Shallow” - cel mai bun cântec, compus de Lady Gaga și Mark Ronson. Taberele s-au împărțit după Globurile de Aur, unii susținând că celelalte filme sunt mai bune decât acesta, alții s-au supărat că nu a ieșit câștigător. Oare ce se va întâmpla la Oscar-uri?

Melodia a fost nominalizată și la premiile Grammy, ce au fost decernate pe data de 10 februarie. La patru categorii! Prima a și câștigat-o, pentru “Cel mai bun Pop Duo”, iar Lady Gaga a ridicat premiul fără Bradley Cooper. A câștigat și categoria “Cel mai bun cântec scris pentru Visual Media”, însă a pierdut premiul la categoria “Melodia Anului” și “Producția Anului”. Chiar și așa, fanii au fost în delir și mulți consideră că melodia este într-adevăr una reușită.

În aceaași seară cu premiile Grammy, au fost decernate și premiile BAFTA, acolo unde Bradley Cooper a ales să fie prezent. A primit premiul pentru “Cea mai bună muzică”, dar filmul mai fusese nominalizat la alte șase categorii.

Dar cele mai așteptate premii nu au fost decernate încă, așa că vom vedea dacă “A Star is born”/"S-a născut o stea" va pleca acasă cu vreun premiu. Are tot șapte nominalizări: “Cel mai bun actor”, “Cel mai bun film”, “Cea mai bună actriță”, “Cel mai bun scenariu adaptat”, “Cel mai bun sunet”, “Cea mai bună cinematografie” și “Cel mai bun actor în rol secundar” pentru actorul Sam Elliot. Din păcate, Bradley nu este nominalizat pentru cel mai bun regizor, iar acesta și-a declarat deja dezamăgirea. 

Nu este ușor să preconizăm dacă filmul regizat de Bradley Cooper va câștiga sau nu. Întotdeauna au existat surprize. De exemplu, anul trecut, la categoria “Cel mai bun scenariu adaptat”, producția care a plecat acasă cu premiul a fost “Call me by Your Name”, o dramă romantică ce-și are acțiunea în 1983. Deși mulți o dădeau câștigătoare pe “Molly’s Game”, o dramă care prezintă viața lui Molly Bloom, organizatoare de turnee de poker cu circuit închis. Poker-ul este deja un sport recunoscut la nivel mondial și jucătorii profesioniști sunt deja superstaruri, iar Idris Elba și Kevin Costner fac treabă foarte bună pe micul ecran, la mesele de poker. Cu toate acestea, filmul nu a reușit să convingă și juriul, dar cu siguranță a avut un impact serios la Hollywood. Oare se va întâmpla la fel și cu producția regizată de Bradley Cooper? Vom vedea pe 24 februarie.

“A Star is Born”/“S-a născut o stea” este un film muzical de dragoste, un remake al filmului din 1937 cu același nume. Filmul a obținut încasări de aproape 500 milioane de dolari în întreaga lume.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu