Până în 2037, majoritatea copiilor se vor naşte din părinţi care s-au cunoscut online Recomandat

Duminică, 28 Noiembrie 2021 17:20
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În mai puţin de 20 de ani, majoritatea copiilor vor fi concepuţi de părinţi care s-au întâlnit pe site-uri de întâlniri sau aplicaţii digitale. În 2037, nu mai vorbim de Generaţia Z sau de mileniali, ci de „e-babies” sau „electronic babies”.

Viitorul tău copil, dornic să cunoască premisele iubirii tale pasionale, va fi puţin dezamăgit când răspunsul va fi: „Am căutat pe internet şi ne-am potrivit”. Această statistică este ceea ce a fost prezis de un sondaj recent realizat de site-ul de matrimoniale eHarmony şi de cercetătorii de la Imperial College Business School din Londra.

2,8 milioane de „e-bebeluşi”

Pentru a calcula atent, oamenii de ştiinţă s-au bazat pe aproape 4.000 de mărturii şi pe natalitatea oficială a Biroului Naţional de Statistică al Regatului Unit. Ei au realizat că 32% dintre relaţiile romantice care au început între 2015 şi 2019 s-a întâmplat printr-o aplicaţie de întâlniri pe internet. Această cifră a fost de doar 19% între 2005 şi 2014. În Marea Britanie, 2,8 milioane de bebeluşi s-au născut din această dragoste digitală încă din anii 2000. Aceste cifre ne permit să facem o proiecţie: în mai puţin de douăzeci de ani, până în 2037, aproape jumătate din bebeluşii(40%), se vor naşte după întâlniri pe web.

Familii fondate la un an după întâlnirile online

Bebeluşii ar fi concepuţi foarte repede deoarece dintre cuplurile chestionate, 35% şi-ar fi întemeiat o familie la un an de la întâlnire. Bărbaţii (42%) au mai multe şanse decât femeile (33%) să aibă copii cu un partener pe care îl întâlnesc online.

O digitalizare a relaţiilor noastre romantice

Să ne amintim că în anii 70, unul din cinci cupluri se întâlneau la o băutură într-un bar... Astăzi, unul din 14 cupluri se întâlnesc pe un site de întâlniri, mai degrabă decât la serviciu sau prin intermediul unui prieten. Pentru jumătate dintre britanici, întâlnirile online facilitează găsirea unei persoane compatibile şi îi ajută pe introvertiţi să-şi găsească cealaltă jumătate fără dificultate.

 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu