TikTok a lansat What's Next 2023 Trend Report Recomandat

Vineri, 16 Decembrie 2022 14:07
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

TikTok a lansat TikTok What's Next Report 2023, o analiză a tendinţelor gândită pentru a ajuta marketerii să înţeleagă cum se vor schimba dorinţele şi nevoile consumatorilor în anul viitor şi ce va însemna pentru strategiile lor, atât pe TikTok, cât şi în afara platformei.
Acest nou raport se concentrează pe înţelegerea tendinţelor care apar pe TikTok şi impactul lor pe termen lung, cum prind ele viaţă, care sunt semnalele şi care sunt implicaţiile pentru branduri şi succesul lor pe platformă. Raportul global integral What's Next este disponibil aici.
Rezultatele sunt împărţite în trei categorii - transformări la scară largă care arată cum modelează TikTok cultura - şi care sunt comportamentele şi interesele care apar în aceste trei categorii. Cele trei predicţii pentru trendurile care aduc schimbarea sunt:

Actionable Entertainment/ Divertisment acţionabil

Pe TikTok, conţinutul este curatoriat în funcţie de ceea ce comunităţile consideră că este distractiv şi le captează atenţia şi încrederea. În medie, două treimi (67%) dintre TikTokeri spun că interacţionează cu TikTok în timpul pe care îl dedică exclusiv platformelor. De exemplu, atunci când iau o pauză în timpul zilei sau se relaxează la final de zi, ceea ce demonstrează relaţia pe care o au cu platforma.
Creatorii care înţeleg cel mai bine această dinamică sunt cei care creează conţinut care spune o poveste, nu vinde. De exemplu, tutorialele care includ poveşti personale sau au stiluri amuzante au şi cel mai mare impact.
Pentru branduri, cele mai eficiente mesaje pe TikTok sunt optimiste, amuzate, personalizate şi care distrează audienţa. Brandurile pot să ofere o valoare de divertisment folosind tehnici de editare cum ar fi sincronizarea sunetelor la tranziţii sau adăugarea de text - care sunt eficiente pentru a atrage atenţia.
Studiu de caz: StudySmarter este o aplicaţie germană de studiu care ajută milioane de studenţi să obţină note mai bune la examene. În acest caz, StudySmarter a colaborat cu @britnathy, o creatoare care face parte din audienţa de studenţi tineri şi entuziaşti a StudySmarter. Ea a creat un video explicativ în stilul personal şi l-a postat organic. StudySmarter a folosit apoi un boost pentru a duce clipul către o audienţă generală şi a ajuns la un număr record de aplicaţii instalate. Spark Ads prezintă numeroase features interactive, cum ar fi posibilitatea de a apăsa pe semnul "+" pentru a urmări contul direct sau swipe left pentru a vizita pagina de profil. Un buton de call to action vizibil aduce utilizatorii pe o pagină externă, unde pot învăţa mai multe despre produs. Campania şi-a atins obiectivele, cu 5.1 milioane de vizualizări ale clipului şi o rată de conversie de 34.4%.

Making Space for Joy/ Facem spaţiu pentru bucurie

Sunt o mulţime de sfaturi legate de îngrijire pe internet, însă oamenii se simt în continuare epuizaţi. Ei caută moduri cu sens prin care să se îngrijească în mijlocul unui ciclu nesfârşit de probleme de sănătate publică, epuizare la locul de muncă şi greutăţi personale.
Jumătate (50%) dintre membrii comunităţii TikTok spun că platforma le îmbunătăţeşte starea de spirit şi îi face să se simtă fericiţi şi/sau optimişti, iar încă doi din cinci (41%) consideră că „să-şi ridice moralul” este ceea ce îi motivează să facă o achiziţie. Acest lucru este esenţial pentru brandurile care caută moduri prin care să îşi implice audienţa în ciuda contextului mai larg. În 2023, mesajele pe TikTok - şi nu numai - ar trebui să vorbească despre această dorinţă de lejeritate şi să încurajeze oamenii să-şi facă mai mult loc pentru ei înşişi.
Fie că este vorba despre creşterea culturii meme - un limbaj prin care oamenii se conectează cu ajutorul umorului; oameni care împărtăşesc „hack-uri” pentru o viaţă bună - strategii de zi cu zi care îi încurajează pe oameni să îşi ofere timp atunci când au nevoie; sau TikTokeri care arată cum te poţi răsfăţa indiferent de buget, oamenii dedică spaţiu şi timp pentru bucurie în modul în care li se potriveşte cel mai bine.
Conţinutul TikTok care îi ajută pe oameni să găsească motive de bucurie – sau chiar să le ofere bucurie prin umor, relaxare şi puncte de vedere comune – ar putea face diferenţa pentru branduri în 2023.
Studiu de caz: Pentru a anunţa seria de concerte in-game Sims Sessions, EA games a colaborat cu TikTok pentru o strategie care a inspirat bucurie şi a folosit umorul limbii native Simlish. @thesims de la EA Games a încurajat comunitatea de gaming de pe TikTok să co-creeze divertisment inspiraţional cu ajutorul unui Branded Effect şi unui Branded Hashtag Challenge. Prin invitarea comunităţii să participe şi să creeze conţinut în timp ce cântă în #Simlish, EA Games a creat o ocazie unică care a mobilizat comunitatea pasionată de gaming să creeze content organic şi să vorbească despre The Sims.

Community-Built Ideals/ Idealurile comunităţii

Comunităţile TikTok sunt specifice şi asta le ajută să crească. TikTok este o colecţie de cluburi mici în care oamenii pot găsi idei noi despre cum să-şi exploreze pasiunile şi să-şi trăiască viaţa. De fapt, TikTok are de 1,8 ori mai multe şanse să le prezinte oamenilor subiecte noi care nu ştiau că le plac. Şi pe măsură ce oamenii caută moduri prin care să schimbe status quo-ul, ei vor apela la cei din jur şi modele care îşi trăiesc viaţa pe care şi-o doresc.
După ce au vizionat conţinutul creatorilor, mai mult de două din cinci persoane de pe TikTok au fost de acord că le-a făcut să se simtă ca făcând parte din comunitatea brandului. Pentru a intra în legătură cu spectatorii, brandurile ar trebui să acceseze nişe şi să nu se teamă să devină specifice. Odată ce un brand îşi înţelege grupurile ţintă, poate apoi amplifica vocile care le definesc şi poate spori acele conversaţii sincere şi autentice la care ţin oamenii.
Studiu de caz: Channel 4 a lansat un TikTok challenge prin care i-a invitat pe oameni să „spună că sunt diferiţi fără să spună că sunt diferiţi”. Au încurajat comunitatea TikTok să interacţioneze cu hashtag-ul #AltogetherDifferent. Campania a avut foarte multă vizibilitate, cu un număr impresionant de 5.1 miliarde de vizualizări, 8.7 milioane la nivel de interacţiuni şi 827.000 de videouri create.

Metodologia What's Next

TikTok For Business a compilat informaţii cuprinzătoare dintr-o varietate de surse pentru a înţelege mai bine tendinţele TikTok la scară mică, medie şi mare şi ce ne pot spune despre cultură şi creativitate pe platformă. Aceasta a inclus cercetări comandate de către terţi, precum şi analiza datelor primare privind performanţa platformei TikTok între octombrie 2021 şi octombrie 2022.
Prin diferitele categorii incluse în raport, TikTok oferă o retrospectivă asupra a ceea ce s-a întâmplat pe TikTok în 2022 şi o perspectivă asupra oportunităţilor de creştere pentru 2023, potrivit unui comunicat al TikTok.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu