Truth Social, reţeaua socială a lui Trump, aplicaţia gratuită cea mai descărcată în SUA Recomandat

Joi, 28 Aprilie 2022 13:31
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reţeaua socială Truth, impulsionată de fostul preşedinte al SUA Donald Trump (2017-2021), a fost aplicaţia gratuită cea mai descărcată marţi pe telefoanele iPhone în Statele Unite, după ce Twitter a acceptat oferta de cumpărare a miliardarului Elon Musk, relatează EFE.
Secţiunea "aplicaţii gratuite top" a App Store din SUA a fost condusă de Truth Social, urmată pe locul doi de Twitter. Ambele reţele de socializare au fost cele mai descărcate în urma anunţului consiliului director al Twitter, având în vedere că Truth se clasa luni pe locul 52 al acestei liste, iar Twitter pe 39.
Cel mai bogat om al planetei, Elon Musk, a reuşit marţi să-şi atingă obiectivul de a cumpăra reţeaua socială Twitter, pe care a calificat-o drept "piaţa digitală a poporului", după ce compania i-a acceptat oferta de 44 de miliarde de euro.
Miliardarul de origine sud-africană, foarte legat de această reţea, s-a prezentat drept "un apărător al libertăţii de expresie" pe această platformă pe care doreşte să impulsioneze spre o nouă misiune despre care nu se cunosc detalii.
La rândul său, Trump a declarat luni că nu vrea să revină pe Twitter, inclusiv dacă Musk îi reactivează contul.
În declaraţii acordate postului de televiziune Fox, fostul preşedinte a precizat că preferă să utilizeze propria reţea socială, Truth, drept singur canal. "Nu voi merge la Twitter, voi rămâne pe Truth", a spus Trump.
Truth a fost lansată luna trecută şi a funcţionat în noul său serviciu cloud în ultimele zile după ce a fost testată în versiune beta din februarie. Directorul său executiv este fostul congresman de California Devin Nunes.
Trump a asigurat pe Fox că reţeaua sa socială a atras "milioane de persoane": "Am văzut că răspunsul la Truth este mult mai bun decât cel pentru Twitter".
Twitter, Facebook, Instagram şi Snapchat au suspendat în mod permanent conturile lui Trump, după asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021, soldat cu moartea a cinci persoane. (sursa Agerpres)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu