ALERTĂ METEO de ninsori, polei, vânt puternic şi frig Recomandat

Luni, 02 Decembrie 2019 08:00
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică de vreme severă valabilă în intervalul 02 decembrie, ora 07.00 - 03 decembrie, ora 10.00, iar fenomenele vizate sunt ninsori la munte, precipitaţii predominant sub formă de ninsoare în nord şi în centru, depuneri de polei, intensificări ale vântului şi vreme rece.

Potrivit ANM, în intervalul menţionat, aria precipitaţiilor va cuprinde regiunile din vestul, nordul şi centrul ţării. În Maramureş, Transilvania, nordul Crişanei şi al Moldovei treptat vor predomina ninsorile şi local, mai ales după orele amiezii, se va depune strat de zăpadă. În Banat, în sudul Crişanei şi în centrul şi sudul Moldovei la început va ploua, apoi se vor semnala precipitaţii mixte. În cursul nopţii de luni spre marţi (02/03 decembrie) şi în dimineaţa zilei de marţi (03 decembrie), precipitaţii slabe sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare se vor semnala şi în regiunile sudice. Local vor fi depuneri de polei.

La munte va ninge şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpaţii Occidentali şi în nordul Orientalilor. Vântul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăşi 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Intensificări trecătoare ale vântului vor fi pe spaţii mai mici şi în celelalte zone, cu viteze în general de 45…55 km/h. În prima parte a săptămânii, vremea se va menţine rece mai ales dimineaţa şi noaptea, cu precădere în jumătatea de nord a teritoriului.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu