ANAF a ridicat sechestrul asigurător de pe toate imobilele Poştei Române Recomandat

Duminică, 13 Septembrie 2020 16:00
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Compania Naţională Poşta Română (CNPR) a solicitat Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) eliberarea de sub sechestru a mai multor imobile, după ce a finalizat plata tuturor obligaţiilor fiscale în valoare de aproape 135 milioane de lei.
Potrivit unui comunicat al CNPR, cinci clădiri aparţinând Poştei Române se aflau sub sechestru, ca măsură asigurătorie impusă de ANAF în vederea recuperării creanţelor faţă de bugetul statului. Imobilele au fost evaluate de organele fiscale la suma de 153 de milioane de lei.
În data de 20 august 2020, Poşta Română a reuşit să-şi achite integral toate datoriile istorice, după ce a virat în conturile ANAF suma de aproape 135 milioane de lei, din venituri proprii.
Astfel, compania a solicitat eliberarea de sub sechestru a bunurilor imobile ce au constituit garanţie.
"După mai bine de opt ani, Poşta Română nu mai are niciun imobil gajat în favoarea ANAF. A fost o perioadă lungă, fapt care a afectat bonitatea pe piaţă în situaţii în care a fost nevoie de finanţare pentru capital de lucru, dar mai ales pentru investiţii", a declarat directorul general al Poştei Române, Horia Grigorescu. (Sursa Agerpres)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu