ANAR: Amenzi în valoare de 632.000 de lei aplicate pe plajele de pe Litoral, între Năvodari şi Vama Veche Recomandat

Miercuri, 14 Iulie 2021 12:10
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectorii din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Dobrogea-Litoral au aplicat, de la începutul anului, amenzi în valoare de 632.000 de lei atât operatorilor de plajă, pentru nerespectarea condiţiilor contractuale, cât şi persoanelor fizice care au încălcat legislaţia în vigoare, informează Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR), într-un comunicat de presă transmis, marţi, Agerpres.
Astfel, de la începutul anului, echipele de control ale ABA Dobrogea - Litoral, împreună cu inspectori din cadrul celorlalte Administraţii Bazinale de Apă, au efectuat, de-a lungul litoralului românesc, între Năvodari şi Vama Veche, 772 de controale şi au fost impuse 1.293 de măsuri.
În ultimele două săptămâni au fost efectuate 277 de controale, fiind aplicate amenzi în valoare de 471.000 lei.
Amenzile au vizat cu precădere: construcţii ilegale pe plajă pentru dezafectarea cărora s-a solicitat sprijinul autorităţilor locale, circulaţia cu autovehicule pe plajă pentru identificarea cărora s-a solicitat sprijinul Poliţiei locale, nerespectarea distanţei de 5 metri dintre linia ţărmului şi şezlonguri, nerespectarea numărului minim de recipiente pentru colectare gunoiului pe sectoarele de plajă închiriate, amplasarea de beach - baruri în locuri nereglementate contractual şi extinderea nepermisă a acestora, mai mult decât cea prevăzută.
De asemenea, a fost acordată atenţie monitorizării modului de desfăşurare şi organizare a evenimentelor care au loc în această perioadă pe plaje.
Reprezentanţii ANAR precizează că acţiunile vor continua pe toată perioada sezonului estival şi vor consta în verificarea permanentă a acţiunilor de exploatare a plajelor în condiţii normale.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu