ATENŢIE, ŞOFERI: Încep anchetele de circulaţie Origine - Destinaţie Recomandat

Marți, 20 Septembrie 2022 10:02
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În zilele de 21 septembrie, 28 septembrie, 12 octombrie şi 26 octombrie 2022, în intervalele orare 08:00 - 12:00 şi 14:00 - 18:00, se vor desfăşura anchetele de circulaţie Origine - Destinaţie, conform cu Instrucţiunile tehnice privind organizarea şi efectuarea anchetelor de circulaţie Origine - Destinaţie, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) S.A.
Anchetele se vor desfăşura pe întreaga reţea de drumuri naţionale, drumuri expres şi autostrăzi, aflate în administrarea CNAIR.
Acest studiu, coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică, constituie baza de date statistice pentru determinarea curenţilor de trafic în scopul orientării investiţiilor, alocarea bugetelor şi ajustarea strategiilor de dezvoltare. Acţiunea se va desfăşura în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga reţea de drumuri naţionale din România. Vor fi echipaje mixte CNAIR - Poliţia Română (recenzori şi agenţi de circulaţie) care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă şi le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în:
- originea plecării în cursa (ex.: Bucureşti, Zalău);
- destinaţia cursei (ex.: Suceava, Chişinău);
- scopul călătoriei (ex.: turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri);
- pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii;
- pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri.
CNAIR precizează că nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare. De asemenea, menţionează că informaţiile solicitate sunt complet anonime, în conformitate cu regulamentul general privind protecţia datelor. În plus, fiind vorba despre o acţiune de interes public, CNAIR roagă conducătorii auto să colaboreze cu anchetatorii, astfel încât această acţiune să se desfăşoare într-un timp cât mai redus.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu