Comisia Europeană sprijină, prin Planul Juncker, gestionarea deşeurilor alimentare în România Recomandat

Luni, 07 Octombrie 2019 12:13
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Banca Europeană de Investiţii (BEI) va acorda în România un împrumut de 7,5 milioane euro companiei Winnow Solutions, care se ocupă cu gestionarea deşeurilor alimentare, se arată într-un comunicat publicat recent de Comisia Europeană, informează Agerpres.
"Compania foloseşte Inteligenţa Artificială (IA) pentru a dezvolta soluţii software şi hardware care să ajute personalul unităţilor profesionale de alimentaţie publică să urmărească cantităţile şi sortimentele produselor alimentare pe care le irosesc. Winnow va folosi finanţarea pentru a-şi extinde activităţile de cercetare şi dezvoltare, şi pentru a susţine 69 de locuri de muncă", se arată în comunicatul executivului comunitar.
Acordul este realizat cu sprijinul Planului Juncker. Până la 1 septembrie 2019, prin acest instrument au fost mobilizate investiţii suplimentare de 433,2 miliarde de euro, din care trei miliarde de euro în România.
"Obiectivul societăţii Winnow de a ajuta bucătăriile profesionale să-şi reducă cantitatea de deşeuri alimentare pe care o produc este atât benefic pentru resursele noastre naturale, cât şi justificat din punct de vedere economic. Graţie tehnologiilor sale inovatoare, Winnow ajută întreprinderile să monitorizeze şi să analizeze deşeurile generate în fiecare zi, oferindu-le astfel mijloacele necesare pentru a-şi schimba comportamentul. Sunt mândră că acest proiect este sprijinit de banca UE şi de Planul Juncker", a declarat Karmenu Vella, comisarul european pentru Mediu, Afaceri Maritime şi Pescuit.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu