Cursurile şcolare suspendate, vineri, din cauza epidemiei de gripă Recomandat

Miercuri, 23 Ianuarie 2019 19:09
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Sănătăţii a informat astăzi, 23 ianuarie 2019, Ministerul Educaţiei Naţionale despre situaţia privind evoluţia infecţiilor gripale şi despre oportunitatea unei măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripă, care constă în suspendarea cursurilor şcolare pentru data de 25 ianuarie. ”Această măsură a fost aprobată printr-un Ordin al ministrului Educaţiei Naţionale. Astfel, dat fiind că 24 ianuarie este declarată oficial zi liberă, timp de patru zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivităţi", a declarat  Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

În ordin se arată că suspendarea cursurilor va fi urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare până la sfârşitul semestrului, respectiv al anului şcolar."În data de 25 ianuarie se suspendă cursurile în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din ţară. Suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare până la sfârşitul semestrului, respectiv al anului şcolar, stabilite de Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ şi comunicate MEN", se menţionează în ordinul ministrului Educaţiei.

Conform raportărilor INSP, săptămâna 14 – 20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic, la fel ca şi săptămâna anterioară acesteia. Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat. Conform specialiştilor, dacă şi cea de a 3-a săptămână consecutiv îşi va menţine caracterul epidemic, va fi declarata epidemia de gripa.Conform raportărilor INSP, săptămâna 14 – 20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic, la fel ca şi săptămâna anterioară acesteia. Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat. Conform specialiştilor, dacă şi cea de a 3-a săptămână consecutiv îşi va menţine caracterul epidemic, va fi declarata epidemia de gripa.

“ Vom continua să supraveghem atent evoluţia gripei în toată ţara. Împreună cu Ministerul Educaţiei, vom continua triajul epidemiologic în unităţile de învăţământ săptămâna viitoare,  odată cu reluarea activităţii în unităţile şcolare. Recomand părinţilor să pună accent în continuare pe măsurile igienico-sanitare , iar pe parcursul celor 4 zile libere  să evite expunerea copiilor în colectivităţi”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii. Măsurile de prevenire şi control demarate de Ministerul Sănătăţii săptămâna trecuta,  la debutul sezonului gripal, se menţin în perioada următoare. Deciziile de suspendare a orelor de curs pe o perioada limitata de timp  se vor aplica punctual. De asemenea, în urma analizei solicitărilor transmise de medicii de familie şi centralizate de Direcţiile de Sănătate Publica, Ministerul Sănătăţii a demarat procedurile pentru a achiziţiona suplimentar un număr de aproximativ 25.000 de doze de vaccin.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu