#Digitaliada, o competiţie digitală pentru performanţă şcolară

 
Miercuri, 31 Ianuarie 2018 00:00
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fundaţia Orange lansează a doua ediţie a #Digitaliada, concurs naţional ce premiază cele mai bune materiale digitale educaţionale pentru ciclul gimnazial.
Competiţia se desfăşoară pe www.digitaliada.ro, în perioada 22 ianuarie – 15 martie 2018, iar materialele vor fi evaluate de o comisie de experţi în educaţie şi conţinut digital. Concursul #Digitaliada oferă ca premii echipamente electronice şi IT şi se adresează tuturor persoanelor interesate să creeze şi să pună la dispoziţia publicului larg materiale didactice în format digital pentru clasele V-VIII.
Ediţia a doua a concursului se extinde faţă de prima ediţie prin introducerea mai multor secţiuni, dedicate atât profesorilor din orice şcoală din România, cât şi profesioniştilor din domeniul IT. Concurenţii vor putea alege înscrierea materialului în secţiunea aplicaţii software, conţinut digital de tip video sau proiecte didactice.
„Faptul că, încă de la prima ediţie, am avut peste 100 de materiale înscrise ne-a arătat că există mulţi pasionaţi de educaţie digitală în întreaga ţară. Prin acest concurs încurajăm dezvoltarea de conţinut educaţional digital în limba română atât de necesar educaţiei copiilor din generaţia de nativi digitali”, a declarat Amalia Fodor, Director al Fundaţiei Orange.
Concursul face parte din Digitaliada - un program care urmăreşte îmbunătăţirea performanţelor şcolare ale elevilor prin folosirea tehnologiei şi crearea unor modele de bune practici prin adaptarea profesorilor la metode de predare moderne. La nivel naţional, prin platformă, sunt puse la dispoziţia publicului resurse digitale ce pot fi utilizate în procesul de predare-învăţare. În plus, la nivel rural, 30 de şcoli gimnaziale beneficiază de echipamente şi conţinut educaţional digital pentru orele de Matematică şi Informatică.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu