„Dimensiunea copleşitoare a votului anti-Băsescu nu poate fi ignorată de CCR”

 
Miercuri, 01 August 2012 03:00
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Secretarul Consiliului Naţional al PSD, Codrin Ştefănescu, susţine că preşedintele suspendat Traian Băsescu a fost demis în mod democratic prin votul celor aproape opt milioane de români de la referendum, subliniind că dimensiunea votului nu poate fi ignorată de CCR.
"Aşa-zisa flacără a democraţiei, prezentată triumfal din mijlocul unei camarile care a jefuit, ani de zile, bugetul statului şi a cărei dimensiune încă o aflăm în urma auditelor de la ministere, declaraţii gen 'Monica, dragostea mea, tu eşti stâlpul anti-corupţiei din România' adresate unei persoane care a distrus şi politizat sistemul juridic şi a afectat grav imaginea României pe plan internaţional sau lacrimile de crocodil din final, ca într-o piesă reeditată, nu sunt decât butaforia unui actor disperat. Esenţială rămâne ideea că, din punct de vedere legal şi moral, şi ţinând cont de votul celor aproximativ 8 milioane de români Traian Băsescu a fost demis în mod democratic, prin voinţa populară. Acesta este, de fapt, adevărul care, obligatoriu, nu trebuie ignorat", a precizat Ştefănescu.
El arată că declaraţiile făcute de Traian Băsescu, Monica Macovei şi Mihai-Răzvan Ungureanu referitoare la referendum sunt "incoerente şi aberante".
"Totodată, denotă o spaimă nedisimulată în eventualitatea unei răspunderi vizavi de acuzaţiile publice grave, ce le-au fost aduse, de-a lungul ultimilor ani. Pe scurt, Traian Băsescu şi întreaga sa camarilă conştientizează ridicolul situaţiei în faţa căruia sunt puşi, dar şi faptul că dimensiunea copleşitoare a votului anti-Băsescu exprimat de români nu poate fi ignorată de Curtea Constituţională", spune social-democratul.
Ştefănescu menţionează că boicotul asupra referendumului promovat de Traian Băsescu şi de echipa sa este "anticonstituţional, manipulator şi îngrădeşte drepturi câştigate în 1989 şi consfinţite prin Constituţie - libertatea de exprimare, a gândirii şi a opiniilor prevăzute în articolul 30 şi dreptul la vot prevăzut de articolul 36".
"Sub niciun aspect, legal, moral şi politic, nu poate fi trecut cu vederea faptul că cei aproximativ 8 milioane de români care au spus 'da' pentru demiterea lui Traian Băsescu sunt cu aproape 60% mai mulţi decât cei care au votat, în turul II al alegerilor prezidenţiale din 2009, în favoarea sa; ideea pe care Traian Băsescu, cu obstinaţie, încearcă să o inducă în rândul opiniei publice din ţară, dar mai ales în mediul internaţional, conform căreia cei care nu s-au prezentat la vot sunt, de fapt, cei care îl sprijină este nu numai aberantă, dar şi extrem de periculoasă în percepţia publică, sub următorul aspect: în aceste «condiţii» Traian Băsescu ar putea încălca, la nesfârşit, Constituţia, fără niciun fel de repercusiuni; insistenţa cu care Traian Băsescu promovează teoria loviturii de stat este, de fapt, o acuzaţie şocantă care, subliminal, incriminează aproximativ 8,5 milioane de români ca participanţi direcţi la aceasta. Teza, pe fond, este o monstruozitate fără precedent. În rest, toate celelalte trucuri şi şmecherii ieftine utilizate din nou de Traian Băsescu pentru care opinia publică manifestă în ultimii ani receptivitate 0 reprezintă, de fapt, un teatru de proastă calitate şi pe alocuri grotesc", completează el.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu