Două nave neidentificate au cerut grănicerilor de pe Insula Şerpilor să se predea (UPDATE) Recomandat

Joi, 24 Februarie 2022 12:25
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

UPDATE: Ministerul Apărării Naţionale (MApN) transmite că nu confirmă informaţiile referitoare la o posibilă agresiune rusească în zona Insulei Şerpilor.

De asemenea, MApN face precizări cu privire la interdicţiile de navigaţie impuse de Federaţia Rusă pentru navele comerciale care se îndreaptă către porturile ucrainene.

Astfel, "din datele de monitorizare obţinute de structurile Forţelor Navale Române, rezultă că o navă militară rusă care se află în apele internaţionale ale Mării Negre, la limita de nord a Zonei Economice Exclusive a României (în afara acestei zone), deviază sau opreşte navele comerciale aflate în marş către porturile ucrainene". (sursa Agerpres)

........................................................................................................................................................

E război în Ucraina, iar Rusia atacă pe toate fronturile. Ministerul ucrainean de Interne a emis o avertizare conform căreia "două nave neidentificate s-au apropiat de Insula Şerpilor".

Insula Şerpilor se află în Marea Neagră, la aproximativ 50 de kilometri de Sulina. Conform Ministerului de Interne din Ucraina, cele două nave au cerut în mod imperatic grănicerilor să predea armele.

"Două ţinte neidentificate s-au apropiat de Insula Şerpilor. Ocupanţii ameninţă că vor cere ca trupele de frontieră Izmail să se predea. Au folosit canalul internaţional de comunicare [radio] privind siguranţa navigaţiei. Poliţiştii de frontieră s-au mobilizat pentru apărare", se arată în comunicatul autorităţilor ucrainene.

Insula Şerpilor este în fapt doar o mică insuliţă în Marea Neagră, dar are o importanţă strategică uriaşă pentru Ucraina. Cananele navigabile din jurul Insulei Şerpilor, care se întind pe 12 mile marine, fac legătura către oraşele-port Odesa şi Kherson.

Dacă acest punct strategic va fi ocupat de Rusia, atunci Ucraina ar fi aproape complet izolată din punct de vedere economic, canalele navigabile din jurul Insulei Şerpilor fiind "porţile de intrare" din punct de vedere al aprovizionărilor, notează observatornews.ro.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu