În România, suprafaţa tratată cu erbicide deţine în 2018 ponderea cea mai mare în suprafaţa tratată cu pesticide Recomandat

Miercuri, 27 Noiembrie 2019 13:08
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Suprafaţa tratată cu erbicide deţine ponderea cea mai mare în suprafaţa tratată cu pesticide (produse de protecţie a plantelor), atât sub formă solidă (52,5%), cât şi sub formă lichidă (52,7%), relevă datele Institutului Naţional de Statistică (INS) privind utilizarea pesticidelor în agricultură în anul 2018, informează Agerpres.
Din cantitatea de produse de protecţie a plantelor utilizată sub formă solidă, fungicidele au cea mai mare pondere în totalul produselor de protecţie a plantelor utilizate (71,1%), urmate de insecticide (13,9%) şi erbicide (10,7%).
În ceea ce priveşte cantitatea de produse de protecţie a plantelor utilizată sub formă lichidă, erbicidele au cea mai mare pondere în totalul produselor de protecţie a plantelor utilizate (62,6%), urmate de fungicide (24,5%) şi insecticide (11,1%).
Potrivit datelor INS, suprafaţa tratată cu erbicide deţine cea mai mare pondere în suprafaţa tratată cu produse de protecţie a plantelor sub formă solidă (52,5%), urmată de cea tratată cu insecticide (26,0%) şi de cea cu fungicide (19,6%).
Suprafaţa tratată cu erbicide deţine cea mai mare pondere în suprafaţa tratată cu produse de protecţie a plantelor sub formă lichidă (52,7%), urmată de cea tratată cu fungicide (24,8%) şi de cea cu insecticide (21,4%).

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu