Lotul de matematică al României, primul loc în Europa la Olimpiada internaţională Recomandat

Vineri, 15 Iulie 2022 12:28
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lotul de matematică al României a obţinut primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial la Olimpiada Internaţională de Matematică.
"Cea mai bună performanţă în ultimii 25 ani! Lotul de matematică al României a obţinut primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial", a scris ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vineri, pe pagina sa de Facebook.
El i-a felicitat pe cei şase elevi români (trei elevi de clasa a X-a şi trei elevi de clasa a XI-a), precum şi pe profesorii şi pe coordonatorul Lotului de matematică al României, conf. dr. Cătălin Gherghe.
În acest an, Olimpiada Internaţională de Matematică a fost organizată la Oslo. Au participat 105 ţări.
"Lotul României s-a clasat înaintea tuturor celorlalte ţări europene. La nivel mondial, România a obţinut locul 5. Primele locuri au fost ocupate de China şi Coreea, urmate de SUA şi Vietnam. România a obţinut două medalii de aur şi patru medalii de argint", a precizat ministrul Educaţiei.

Premier: "Au repus şcoala românească de matematică pe harta performanţei internaţionale"

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că tinerii din lotul de matematică al României, care au obţinut primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial la Olimpiada internaţională de matematică, "au repus şcoala românească de matematică pe harta performanţei internaţionale".
"Mândri de rezultatele Lotului de matematică al României, care a obţinut primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial la Olimpiada internaţională de matematică. Tinerii noştri au obţinut cea mai bună performanţă din ultimii 25 de ani prin multă muncă, disciplină şi perseverenţă! Au repus şcoala românească de matematică pe harta performanţei internaţionale! Medaliile de aur câştigate de Radu Dragomirescu şi David-Andrei Anghel, alături de cele de argint obţinute de Andrei Moldovan, Vlad-Titus Spătaru, Radu Lecoiu şi Andrei Chiriţă, ne dau speranţă şi ne confirmă necesitatea de a le oferi elevilor noştri sclipitori şansa de a străluci în cadrul unui sistem educaţional care să le încurajeze şi să le susţină marea performanţă", a menţionat premierul, într-un mesaj pe pagina de Facebook a Guvernului.
El i-a felicitat "din toată inima" pe cei şase elevi, pe profesorii şi pe coordonatorul lor, conf. dr. Cătălin Gherghe.
"Delegaţia României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe (Leader) şi însoţită de Marius Perianu (Deputy Leader) şi de Lucian Ţurea (Observator). La 63 se ani de la prima ediţie a Olimpiadei internaţionale de matematică, organizată la iniţiativa României, tinerii noştri arată că românii îşi merită locul în elita mondială. Mult succes mai departe", a mai spus Ciucă. (sursa Agerpres)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu