Ministrul Finanţelor: Programul "Prima Casă" există, funcţionează, are plafon două miliarde de lei şi nu se opreşte Recomandat

Marți, 28 Ianuarie 2020 11:40
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Programul "Prima Casă" funcţionează, are un plafon de două miliarde de lei şi nu au fost schimbate nici criteriile de acordare a creditului, a declarat, la începutul acestei săptămâni, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, la un post naţional de televiziune, informează Agerpres.
"«Prima Casă» există, funcţionează, are plafon două miliarde de lei, nu e nicio problemă şi nu se opreşte. Poţi depune dosar pentru «Prima Casă». Dacă sunt probleme, sunt cu unele bănci care poate au renunţat la program, dar nu din partea noastră. Din partea noastră, plafonul este două miliarde de lei şi există şi Hotărârea de Guvern. Nu este nicio problemă la «Prima Casă». Programul funcţionează. Şi nu am schimbat nici criteriile deocamdată", a spus Florin Cîţu.
Ministrul a precizat că plafoanele pentru acest program au fost stabilite în 2016.
"Au fost stabilite 2,5 miliarde (n.r. - de lei) pentru 2017, două miliarde pentru 2018, două miliarde pentru 2019, două miliarde pentru 2020, 1,5 miliarde în 2021. Niciun fel de discuţie. Am semnat şi Hotărârea de Guvern pentru 2020. (...) Dar el funcţiona pentru că erau plafoanele deja date", a afirmat ministrul Finanţelor.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu