Ministrul Petre Daea, chemat la audieri la DNA Recomandat

 
Joi, 21 Iulie 2022 13:13
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost chemat să se prezinte la audieri la DNA, vineri, 22 iulie 2022, în dosarul în care predecesorul său, Adrian Chesnoiu, este cercetat de DNA pentru aranjarea unor concursuri de angajare, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

Conform surselor citate, Petre Daea a fost convocat la DNA - structura centrală vineri, la ora 9.30, pentru a fi audiat în calitate de martor.

În 23 iunie, DNA a cerut Camerei Deputaţilor ridicarea imunităţii lui Adrian Chesnoiu, deputat PSD de Olt şi ministru al Agriculturii la acea vreme, pe care procurorii îl acuză de abuz în serviciu pentru o presupusă trucare a unor concursuri de angajare.

Plenul Camerei Deputaţilor a avizat, în 28 iunie, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de ridicare a imunităţii lui Adrian Chesnoiu.

Adrian Chesnoiu a anunţat anterior că demisionează din funcţia de ministru al Agriculturii şi se autosuspendă din PSD. El susţinea că nu a săvârşit nicio faptă de natură penală sau de corupţie şi şi-a „desfăşurat mereu activitatea executivă cu integritate şi cu dedicare".

 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu