Pacienţii din 60 de oraşe vor putea, până la finele anului, să se programeze online la medic

 
Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018 00:00
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Aplicaţia Docbook, care permite pacienţilor să se programenze online la medic, dezvoltată cu 500.000 de euro, este activă în prezent în 11 oraşe şi vizează să ajungă la 60 de oraşe, până la finalul lui 2018, potrivit Mediafax.
Docbook a fost lansată în luna iunie a anului 2017, permite utilizatorilor, pe lângă programarea onlne, să consulte disponibilitatea medicilor, competenţele lor profesionale şi să poată obţine confirmarea programării. Aplicaţia este conectată la sistemele de programare ale clinicilor şi cabinetelor medicale private partenere şi permite utilizatorilor să caute doctori după nume, localitate, specialitate, data şi forma de plată acceptată, arată un comunicat al dezvoltatorului.
Aplicaţia afişează medicii, ordonaţi prin geolocaţie, de la cel mai apropiat până la cel mai îndepărtat de utilizator, indicând orele şi zilele disponibile. Programarea este gratuită şi poate fi anulată.
“Clinicile în care îţi poţi face o programare online în mod direct se numără pe degetele de la o mână, în majoritatea cazurilor, fiind nevoie de completarea unui formular, urmând ca primirea confirmării să fie făcută în 24 de ore. Timpul mediul de aşteptare şi programare efectivă în call-center-uri este de 10 minute - asta în cazul în care suni la o singură clinică. Trăim într-un secol al vitezei, în care nimeni nu mai are nici timpul, nici energia necesare conversaţiilor şi aşteptărilor interminabile pentru a obţine un lucru atât de simplu şi de firesc precum o programare la medic. Un pacient nu este obligat să se limiteze la consultarea opţiunilor dintr-o singură clinică, ci dintr-o întreagă reţea de clinici pe care le avem partenere. În mai puţin de un minut, poate face o evaluare a soluţiilor pe care i le oferim, poate alege, în consecinţă, şi primi confirmarea programării”, declară Cristian Barbu, antreprenorul care a dezvoltat Docbook.
Investiţia în dezvoltarea aplicaţiei se ridică la 500.000 de euro, iar, în acest moment, reţeaua de clinici partenere include 75 de nume, cu 1.800 de medici afiliaţi, din 11 oraşe.
“Ne dorim peste 300 de clinici partenere şi peste 8.000 de medici disponibili în aplicaţie. Este un obiectiv realizabil, având în vedere că suntem în discuţii avansate cu un operator medical care deţine o reţea de clinici în 40 de oraşe”, a adăugat Cristian Barbu.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu