Parlamentarii în interior, sindicaliştii în exterior

Luni, 07 Iunie 2010 20:14
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Cei 500 de sindicalişti au protestat la cele cinci intrări în sediul Parlamentului, cei de la Confederaţia "Cartel Alfa" şi CSDR fiind la poarta de intrare spre Senat, CNSLR Frăţia şi BNS la intrarea spre Camera Deputaţilor, iar CNS Meridian la intrarea din Piaţa Constituţiei. Protestatarii strigau "Parlamentari, noi am votat pentru voi, voi votaţi cu noi", cerându-le acestora să voteze moţiunea de cenzură în folosul oamenilor care i-au ales.
Mitingul de la Palatul Parlamentului, unde Executivul urma să îşi angajeze răspunderea pe măsurile de austeritate, a început la ora 13.00 şi s-a încheiat la ora 18.00.
Liderii celor cinci confederaţii anunţaseră că la protest vor participa aproximativ 3.000 de persoane.
Executivul a adoptat luni forma finală a celor două proiecte de lege pe care urmează să-şi asume răspunderea. La primul proiect de lege, privind stabilirea unor măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar au fost depuse de către parlamentari 51 de amendamente şi au fost acceptate patru. Conform primului amendament se precizează expres în lege că pensia socială minimă nu scade sub 350 lei, iar, conform celui de-al doilea amendament, pe parcursul legii se menţionează că se va reduce cuantumul salariilor şi pensiilor din momentul intrării în vigoare a legii. Cel de-al treilea amendament precizează că şi salariile angajaţilor cabinetelor parlamentare se vor reduce cu 25 la sută, iar cel de-al patrulea menţionează că această măsură îi va viza şi pe membrii Academiei de Ştiinţe Medicale. La cel de-al doilea proiect de lege, privind privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, a fost acceptat un singur amendament, care se referă verificarea pensiilor de invaliditate într-o perioadă de un an şi nu de trei cum era prevăzut iniţial.
Marţi, între 9.00 şi 12.00 vor avea loc proteste în faţa Parlamentului. Începând de joi şi până sâmbătă protestele se vor muta în teritoriu, unde vor fi organizate pichete la birourile parlamentare şi sediile partidelor. Confederaţiile sindicale pregătesc un protest cu 20.000 de oameni, la Parlament, în 15 iunie, când ar urma să fie votată moţiunea de cenzură împotriva Guvernului ce va fi depusă de Opoziţie. Sindicaliştii vor să facă atunci un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului. Totodată, în ziua votării moţiunii de cenzură bugetarii din toate sectoarele vor fi în grevă generală.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu