Paul Stănescu: „În maximum 3 săptămâni, sper să fie semnate toate contractele pe PNDL II”

 
Miercuri, 21 Februarie 2018 14:49
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a participat la lucrările celei de-a XXI-a sesiuni ordinare a Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), cu caracter jubiliar.
Cu această ocazie, viceprim-ministrul Paul Stănescu a prezentat stadiul unor proiecte derulate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), între care Codul Administrativ al României, precizând că proiectul acestuia a fost depus la Parlament în luna decembrie şi se aşteaptă ca Parlamentul să-l dezbată şi să-l adopte în prima sesiune parlamentară din acest an.
De asemenea, ministrul dezvoltării a vorbit despre Codul finanţelor publice locale, un alt proiect la elaborarea căruia o contribuţie importantă au avut-o reprezentanţii autorităţilor publice locale: „Şi cu acest proiect suntem într-o fază avansată, mai avem câteva aspecte de clarificat cu Ministerul Finanţelor Publice şi sperăm ca în luna aprilie să-l înaintăm spre adoptare Parlamentului României.”
În ceea ce priveşte echilibrarea bugetelor locale, prin Legea bugetului de stat nr. 2/2018, conform Programului de Guvernare, s-a instituit un sistem care să ducă la asigurarea unei finanţări de 750 lei/locuitor pentru fiecare comună, oraş sau municipiu din România. Ministerul Finanţelor Publice va analiza structura excedentului la 31.12.2017. „În acest context, până la finalizarea analizei respective, am promovat un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care să permitem autorităţilor locale utilizarea excedentului şi pentru cheltuielile cu personalul, cheltuielile cu corecţiile financiare aferente proiectelor, cheltuielile cu sentinţele civile definitive, precum şi pentru plata arieratelor”, a menţionat ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice.
Totodată, Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aflat acum în etapa a II-a, s-a dovedit un program extrem de util pentru dezvoltarea României şi care generează deja rezultate la nivelul autorităţilor publice locale: „În maximum 3 săptămâni, sper să fie semnate toate contractele pe PNDL II”, a precizat viceprim-ministrul Paul Stănescu.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu