Pentru România, Piaţa Internă a Energiei înseamnă preţuri accesibile şi creştere economică

Marți, 24 Martie 2015 00:00
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că a susţinut la Consiliul European obiectivul de finalizare a Pieţei Interne a Energiei, care înseamnă pentru România dezvoltarea infrastructurii energetice, preţuri accesibile pentru consumatori, creştere economică şi crearea de locuri de muncă. \"Consiliul European a confirmat obiectivul de creare a Uniunii Energiei, pe baza propunerii făcută în luna februarie de Comisia Europeană. Au fost validate cele cinci dimensiuni ale Uniunii Energiei: securitatea energetică, Piaţa Internă a Energiei, eficienţa energetică, reducerea emisiilor de carbon, cercetarea, inovarea şi competitivitatea în domeniu\", a declarat, vineri, preşedintele Klaus Iohannism, după încheierea Consiliului European de Primăvară.
Şeful statului a subliniat că România susţine puternic acest proiect. \"Am insistat asupra câtorva priorităţi pentru România care se regăsesc în concluziile finale ale Consiliului European: valorificarea propriile resurse energetice, necesitatea diversificării surselor şi rutelor de aprovizionare\", a spus Iohannis, adăugând că a reiterat, în acest context, \"potenţialul semnificativ al resurselor din Marea Neagră, prin care putem contribuim la întărirea securităţii energetice regionale şi europene\".
Klaus Iohannis a afirmat că a susţinut obiectivul de fnalizare a Pieţei Interne a Energiei, care, pentru România, înseamnă, \"pe termen mediu şi lung, dezvoltarea infrastructurii energetice, asigurarea unor preţuri accesibile pentru consumatori, menţinerea competitivităţii industriei, creştere economică şi creare de locuri de muncă\". Preşedintele a punctat faptul că \"un aspect esenţial\" al acestui proiect, prezent în textul concluziilor summit-ului, constă în \"libertatea fiecărui stat membru de a-şi alege mixul energetic naţional\". Totodată, Iohannis a spus că Uniunea Energiei trebuie să asigure \"o protecţie reală a consumatorilor vulnerabili\".

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu