Replici ale stiloului folosit de Cuza, achiziţionate cu 14.000 de euro Recomandat

Duminică, 16 Decembrie 2018 00:00
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

160 de stilouri de lux, replici ale celui folosit de Alexandru Ioan Cuza când a semnat documentul privind Unirea Moldovei cu Ţara Românească, vor fi achiziţionate de Primăria Focşani, care a decis suplimentarea bugetului dedicat organizării evenimentelor ce vor marca 160 de ani de la Mica Unire, informează Mediafax. Primăria Focşani a început pregătirile pentru ceremoniile dedicate Micii Uniri care vor avea loc pe 24 ianuarie, anul viitor, iar reprezentanţii municipalităţii au decis să suplimenteze bugetul evenimentului cu 50.000 de lei, până la 250.000 de lei. Printre lucrurile care vor fi achiziţionate cu aceşti bani sunt 160 de stilouri în ediţie limitată, care vor fi oferite sub formă de cadou unor participanţi la ceremonii.
Primăria Focşani vrea să comande o ediţie limitată de stilouri de lux care vor reproduce stiloul folosit de domnitorul Al.I.Cuza în 1859 când a semnat documentul care a consfinţit unirea Moldovei şi a Ţării Româneşti. În total, vor fi comandate 160 de stilouri deoarece pe 24 ianuarie 2019 se vor împlini 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. Reprezentanţii autorităţilor locale spun că obiectele vor fi dăruite unor personalităţii, numele acestora urmând să fie alese de Primărie. "Se împlinesc 160 de ani de la Mica Unire şi vrem ca lucrurile să fie memorabile. Printre obiectele care vor fi achiziţionate sunt 160 de stilouri, se doreşte o ediţie limitată. Obiectele deosebite vor fi date unor oameni deosebiţi, personalităţi, persoane care au făcut ceva pentru judeţ. Fiind vorba despre o ediţie limitată, stilourile nu sunt ieftine, va costa în jur de 400 de lei bucata", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Focşani, Mădălina Şerbănuţ.
Pentru achiziţia de stilouri, Primăria Focşani va cheltui între 60.000 şi 70.000 de lei. Alte sume vor fi alocate pentru cumpărarea de steaguri şi fulare tricolore, cocarde şi diverse materiale promoţionale. De asemenea, o mare parte din buget va fi folosită pentru cazarea şi masa oaspeţilor, pentru dineul oficial, pentru un simpozion şi pentru ceremoniile stradale.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu