Romsilva oferă spre vânzare, în acest sezon, circa 34 de mii Pomi de Crăciun Recomandat

Joi, 09 Decembrie 2021 13:09
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În perioada Sărbătorilor de Iarnă, Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva oferă spre vânzare 33.996 Pomi de Crăciun, cea mai mare parte fiind recoltaţi din culturi specializate din pepinierele silvice proprii.
Din totalul Pomilor de Crăciun oferiţi la vânzare în acest an, 22.551 sunt din specia brad şi 11.445 fiind din specia molid sau alte specii de răşinoase. 70% din Pomi de Crăciun, respectiv 23.926 bucăţi, provin din culturile specializate din pepinierele silvice ale Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, în timp ce 10.070 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă.
Şi în acest an, preţurile pornesc de la 15 lei pentru un Pom de Crăciun specia molid de până la 1,3 metri şi ajung la 35 lei pentru cei din specia brad cu înălţimea între 2 şi 3 metri.
Solicitările pentru exemplare de peste 3 metri înalţime sunt considerate comenzi speciale.
Pomii de Crăciun sunt vânduţi de către ocoalele silvice din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, iar persoanele fizice au prioritate la achiziţionarea acestora. Dacă Pomii de Crăciun sunt vânduţi de unităţile din subordinea Romsilva în pieţe sau alte locuri amenajate, la aceste preţuri se adaugă şi costurile de transport, manipulare şi depozitare.
Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.
Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional, potrivit unui comunicat al Romsilva.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu