Tirurile şi microbuzele, la control: Poliţia Română a demarat o nouă acţiune TRUCK & BUS Recomandat

Luni, 22 Iulie 2019 13:51
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Direcţia Rutieră a Poliţiei Române va coordona, la nivel naţional, pe parcursul săptămânii 22 - 28 iulie 2019, o nouă acţiune "TRUCK & BUS" pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri şi de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Astfel, autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri vor fi oprite pentru control, în aceste zile, de poliţiştii rutieri. Acţiunea se va desfăşura conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL), iar activităţile sunt desfăşurate simultan în toate statele member ale U.E.

În cele 7 zile, controalele poliţiştilor vor avea în vedere respectarea, de către şoferii profesionişti, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, funcţionarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În ceea ce-i priveşte pe conducătoriui autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vor viza şi respectarea limitei maxime admise, a greutăţii mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum şi respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu