TRAGEDIE: Paraşutist militar român, decedat la doar 38 de ani Recomandat

Miercuri, 25 Mai 2022 15:41
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Căpitanul Cosmin Constantin Scorţea (foto ↑), din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, şi-a pierdut viaţa miercuri, 25 mai, în urma unui accident survenit pe timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul din Boboc, informează Ministerul Apărării Naționale (MApN).
Accidentul a survenit în jurul orei 14.00, pe timpul executării manevrelor de aterizare. Ofiţerului i-a fost acordat primul ajutor la faţa locului, dar cu toate eforturile medicilor, a fost constatat decesul militarului.
Pentru stabilirea circumstanţelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii interne de investigare.
Căpitanul Cosmin Constantin Scorţea, în vârstă de 38 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naţionale din anul 2007, avea la activ 67 de salturi, fiind atestat pe tipul de paraşută BG-7M. Era căsătorit şi avea un copil.
Joi, 26 mai, la ora 8.30, vor fi organizate în unităţile militare din ţară ceremonii de comemorare a ofiţerului, potrivit MApN.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu