Tricouri tricolore, la Maratonul Nisipului

 
Miercuri, 07 Martie 2018 00:00
Publicat în National

Peste 1.000 de sportivi profesionişti şi amatori din România şi din străinătate vor purta tricoul tricolor la a V-a ediţie a Maratonului Nisipului, pentru a celebra 100 de ani de la Marea Unire. Evenimentul sportiv internaţional va avea loc în data de 25 martie 2018, pe plaja din staţiunea Mamaia.
Prin acest gest, organizatorii îşi doresc să transmită românilor de pretutindeni un mesaj de unitate şi mândrie. Mai mult decât atât, la competiţia sportivă s-au înscris deja un grup semnificativ de sportivi din Republica Moldova, care îşi doresc să sărbătorească, prin alergare, alături de fraţii lor din România şi să sublinieze legăturile puternice pe care o are "aceeaşi naţiune despărţită de o graniţă", după un secol de la Marea Unire.
"Anul 2018 are o însemnătate aparte pentru toţi românii de pretutindeni, deoarece se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. Cu acest prilej, am pregătit o surpriză pentru toţi participanţii la Maratonul Nisipului ediţia a V-a. Cei peste 1.000 de sportivi amatori şi profesionişti vor alerga cu un tricou tehnic care poartă însemnele tricolorului, care simbolizează principiul egalităţii şi iubirea pe care o purtăm pentru toţi românii aflaţi în toate colţurile lumii. Am primit cu bucurie vestea că, şi în acest an, va participa un număr foarte mare de sportivi de peste Prut, astfel încât simbolistica Marii Uniri să fie şi mai profundă", declară Daniel Antonaru, preşedintele Asociaţiei "SanaSport" şi organizatorul evenimentului internaţional "Maratonul Nisipului".
Maratonul Nisipului se adresează atât alergătorilor amatori, cât şi sportivilor de performanţă, şi conţine patru probe competitive (5 km, 10 km, maraton şi semimaraton) şi crosul Family Run (aproximativ 1km) - care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinţi, cât mai ales pe copiii acestora şi împreună de a ajuta la reconstrucţia şi modernizarea Secţiei de Terapie Intensivă Nou Născuţi şi a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa prin proiectul social iniţiat de către Asociaţia "Dăruieşte Aripi".
Termenul limită pentru înscrieri este 11 martie 2018, iar acestea se pot face pe website-ul evenimentului.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu