CSU Galaţi are secţie de badminton de top naţional şi internaţional

Vineri, 06 Decembrie 2013 02:00
Publicat în Sport
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
În capitala badmintonului românesc, Timişoara (cei mai mulţi membri din stafful Federaţiei de badminton sunt din acest oraş, dar şi pentru faptul că aici are loc an de an cea mai „tare” competiţie din România, Campionatul Internaţional de Seniori, competiţie înscrisă în Circuitul European la care an de an participă sportivi din peste 40 de ţări), a avut loc ultima competiţie a anului 2013, Campionatul Naţional de Seniori, probe individuale. În afara seniorilor şi-au disputat şansele amatorii şi veteranii, astfel încât a fost stabilit un record în ceea ce priveşte numărul de participanti: 217!
După trei zile de întreceri, pe cele 7 terenuri din cochetul complex sportiv Banu Sport, au fost desemnaţi şi învingătorii. Sportivii de la CSU Galaţi (Cătălina Simionescu, Miruna Niţu, Ionuţ Grădinaru, Florin Tudor, Cosmin Panfil, Radu Rusu) au avut o comportare meritorie şi au urcat pe podiumul de premiere la toate cele 5 probe: Simplu masculin: Ionuţ Grădinaru - locul III; Simplu feminin: Cătălina Simionescu - locul III; Dublu masculin: Ionuţ Grădinaru / Andrei Luchian (Bucureşti) - locul III; Dublu feminin: Cătălina Simionescu / Miruna Niţu - locul II; Dublu mixt: Cătălina Simionescu / Collins Filimon - locul III.
În seara de dinaintea finalelor s-a desfăşurat „Gala Badmintonului Românesc 2013” în care au fost decernate distincţii pentru activitatea desfăşurată pe parcursul anului competiţional. La secţiunea "sportivul anului", Ionuţ Grădinaru (CSU Galaţi), împreună cu colegul său de dublu din competiţiile internaţionale, Marius Corciuc (CSM Timişoara), au fost desemnaţi ca fiind cei mai buni, iar la secţiunea "antrenorul anului" laurii au fost acordaţi antrenorilor Dorel Badiu (CSU Galaţi) şi Ştefan Nyari (CSM Timişoara), antrenorii sportivilor câştigători. „Mă simt onorat pentru distincţia primită. Mai ales că la gală a fost prezentă toată suflarea badmintonului românesc, juniori, seniori, amatori, veterani, sportivi în activitate sau foşti sportivi care şi-au agăţat racheta în cui de ceva vreme. Am început acum un an să lucrăm într-un mod profesionist pe latura de tineret şi seniori în cadrul CSU Galaţi şi iată că roadele nu au întârziat să apară. Am toată susţinerea conducerii clubului (director ing. Mihai Pantea) şi cu siguranţă performanţele în plan sportiv vor creşte. În ce priveşte competiţia în sine, cred că a avut valoarea cea mai ridicată din ultimii ani. Sincer nu mă aşteptam la atâtea medalii. Dacă în ce-l priveşte pe Ionuţ nu aveam emoţii (nr. el fiind un sportiv cu mare experienţă, component al lotului naţional de seniori, campion balcanic) şi mă aşteptam la 1-2 medalii, pe care le-a şi obţinut, surpriza a venit din partea fetelor, care deşi junioare (16 ani) au dovedit că pregătirea şi talentul învinge de multe ori anii şi faima adversarilor. Surpriza a venit la dublu fete, unde Cătălina (prezentă pe podium la toate cele 3 probe!) şi Miruna, au ajuns în finală pe care au pierdut-o strâns în faţa multiplelor campioane naţionale şi internaţionale (la un moment dat au fost locul 29 mondial!) Alexandra Milon / Florentina Constantinescu. Gata, acum odihnă şi refacere pentru că urmează o perioadă grea la începutul lui 2014, când au loc Campionatele Europene U17 la Ankara, Turcia”, a concluzionat cel mai bun antrenor din 2013.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu