Pisica Maine Coon, un animal de companie ideal

Vineri, 07 August 2015 00:00
Publicat în Pet Mania
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Originară din America de Nord, provine din statul Maine. Este una dintre cele mai mari rase de pisici domestice, ajungând până la 12 kg. Maine Coon a evoluat, în decursul timpului, adaptându-se bine la iernile aspre ale zonei native.

Are un bot impozant, labe mari cu smocuri de păr între degete şi peri mari pe urechile asemănătoare cu cele ale unui linx. Gâtul este lung, picioarele sunt musculoase şi puternice, coada este mare, acoperită cu blană stufoasă, capul fiind de dimensiuni medii. Ochii mari şi expresivi pot avea mai multe culori, de la verde, galben şi verde, până la albastru şi roşcat. De asemenea, pisicile din rasa Maine Coon pot avea un ochi albastru şi unul de altă culoare.

Aceasta rasă deosebită de pisici a început de câţiva ani să câştige popularitate şi la noi în ţară. Rasa este disponibilă într-o varietate de aproximativ 75 de combinaţii diferite de culori, după cum menţionează www.cfainc.org.

În zonele cu o climă mai caldă se recomandă tunderea stratului de blană pentru a preveni supraîncălzirea şi inconfortabilitatea pisicii. Blana necesită periere cel puţin de două ori pe săptămână. De asemenea, este bine să fie spălată o dată pe lună pentru a o menţine sănătoasă.

Chiar dacă prima impresie ne duce cu gândul la un animal sălbatic datorită blănii sale, felul de a fi al acestei rase de pisici este exact invers imaginii sale. Pisicii Maine Coon îi este atribuit de multe ori titlul de "Giganta politicoasă", care este o descriere exactă. Este silenţioasă, devotată şi afectuoasă atât cu adulţii cât şi cu copii, fiind totodată puternic ataşată de proprietar şi de locul de reşedinţă (o caracteristică mai mult tipică pentru câini). Este o pisică foarte sociabilă, căreia îi place să fie în prezenţa familiei, însă nu este foarte insistentă. Temperamentul echilibrat al acestei rase permite convieţuirea cu alte animale, fără a crea probleme, potrivit www.sofisticat.ro.

Este o pisică foarte activă atât în timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii, fiind foarte curioasă şi jucăuşă.

Hrana pisicii din rasa Maine Coon este bine să fie de calitate, nutritivă şi să asigure energia de care această pisică are nevoie. Deoarece este predispusă la obezitate, este bine să fie hrănită cu moderaţie.

În general, pisica din rasa Maine Coon este sănătoasă şi viguroasă. Însă, ca orice animal, este predispusă la anumite afecţiuni. Bolile mai frecvente care o pot afecta sunt cardiomiopatie hipertrofică, displazii ale soldurilor, atrofie spinală musculară şi chisturi renale, potrivit www.zoo.ro. Astfel, este indicat să achiziţionăm această rasă de la un crescător avizat, care să cunoască istoricul medical al specimenelor pe care le deţine.

Speranţa de viaţă a pisicii Maine Coon este în jur de 15 ani.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu