Acuzaţii grave la adresa primarului Tecuciului, Cătălin Hurdubae

Miercuri, 09 Ianuarie 2019 22:42
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Decizia de a iniţia o campanie de strângere de semnături în vederea organizării unui referendum pentru demiterea primarului Cătălin Hurdubae a fost luată de Organizaţia PMP Tecuci, reprezentată de preşedintele acesteia, Vasilică Cristinel Mîrza. Pemepiştii tecuceni aduc acuzaţii uluitoare primarului municipiului Tecuci, remise prin intermediul unui comunicat de presă şi care se constituie ca motivaţie pentru demiterea edilului. Potrvit PMP Tecuci, Cătălin Hurdubae face obiectul a cel puţin un dosar penal la DNA, Serviciul Teritorial Galaţi, fiind acuzat de: abuz în serviciu, trafic de influenţă, delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat (Dosar nr. 125/P/2018). De asemenea, aceştia afirmă că Hurdubae a semnat contracte de aproape 1 milion de euro pentru documentaţii tehnice pentru lucrări care nu au fost niciodată realizate sau au fost realizate îndoielnic (se face referire la societatea Domino Smart Cons SRL). Pemepiştii mai afirmă că Curtea de Conturi a desfăşurat mai multe controale la primăria condusă de Hurdubae şi a găsit mai multe nereguli şi a fost sancţionat cu amendă şi obligat la plata daunelor. O altă acuză adusă edilului se referă la faptul că ar fi angajat ilegal pe funcţia de City Manager o persoană cu legături în lumea interlopă locală. 

Acuzaţiile continuă cu afirmaţia că Ministerul Fondurilor Europene a certificat printr-o adresă faptul că acesta a încasat ilegal peste 21.000 de lei pentru activităţi inexistente.

Se pare că şi presa locală are de suferit (este cunoscut faptul că mass media tecuceană îi este ostilă primarului), căci după cum afirmă reprezentaţii organizaţiei PMP Tecuci, primarul Cătălin Hurdubae ar fi plătit un interlop să ameninţe cu moartea şi să agreseze un jurnalist local care dă în vileag neregulile din primăria Tecuci. Acest lucru s-a soldat cu un dosar penal. 

”Străzile arată ca după război, gropile fiind mai dese decât petecele de asfalt, taxele au crescut înfiorător an de an, sunt maldăre de gunoaie la tot pasul, spitalul Municipal este o adevărată bombă de unde pacienţii pleacă mai bolnavi decât au venit. Promisiunile din 2016 au rămas istorie: Spitalul regional nu are nici proiectul gata, nu s-a turnat nici măcar un centimetru de asfalt din cei 15 km propuşi anual, nu s-a realizat Secţia de Urgenţă a Spitalului Municipal, iar locurile de parcare promise au fost abandonate. Singura soluţie firească este organizarea acestui referendum local pentru demiterea lui Hurdubae din funcţia de primar al Tecuciului. Demiterea acestui individ al cărui singur merit servilismul faţă de Dan Nica şi Viorel  Ştefan ar fi un excelent semnal înainte de 2020, când judeţul Galaţi trebuie să se elibereze, după 30 de ani, de teroarea roşie reprezentată de PSD”, se arată în comuiciatul de presă al Organizaţiei PMP Tecuci.

„Nu vrem doar să-l demitem pe Hurdubae. Avem şi un om pregătit pentru a ocupa funcţia de primar. Colegul meu Vasilică Mîrza este consilier local în Tecuci şi s-a bătut doi ani şi jumătate împotriva mafiei din primărie. A făcut asta singur, singurel, chiar când celelalte partide de opoziţie se înţelegeau pe sub masă cu Hurdubae şi clanul de interlopi locali pe care-l oblăduieşte”, a declarat deputatul Cătălin Cristache, preşedinte al filialei judeţene a Partidului Mişcarea Populară.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu