AEP: Aproape 500 de români din străinătate înregistraţi, până în prezent, pentru a vota la parlamentare Recomandat

Vineri, 10 Aprilie 2020 16:09
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproape 500 de alegători români din afara ţării s-au înregistrat, de la 1 aprilie şi până în prezent, pentru alegerile parlamentare din acest an, pe portalul www.votstrainatate.ro, informează Agerpres.

Potrivit site-ului Autorităţii Electorale Permanente (AEP), dintre aceştia 146 au optat pentru votul la secţia de votare, iar 352 pentru votul prin corespondenţă.

Prin înregistrarea ca alegător în străinătate, cetăţeanul român cu drept de vot care se află în străinătate în ziua votării, indiferent de motiv, solicită organizarea unei secţii de votare în localitatea şi statul unde vrea să voteze. Astfel, cetăţeanul român îşi exprimă dorinţa să voteze în străinătate la alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor din anul 2020, urmând să fie radiat pentru acest scrutin din lista electorală permanentă din România şi înscris în cea din străinătate.

Prin înregistrarea ca alegător prin corespondenţă, cetăţeanul român cu drept de vot, care locuieşte în străinătate şi deţine documente valabile de şedere din partea statului respectiv, solicită transmiterea prin poştă a documentelor de vot la adresa lui de corespondenţă. Optând pentru această modalitate de vot, persoana care se înscrie pentru a-şi exercita dreptul de a alege prin corespondenţă va fi radiată pentru acest scrutin din lista electorală permanentă din România şi înscris în lista electorală permanentă pentru votul prin corespondenţă.

Potrivit legii, termenul de înregistrare ca alegător prin corespondenţă sau la o secţie de votare începe la data de 1 aprilie a anului în care au loc alegerile parlamentare şi se termină la data expirării a 15 zile de la data începerii perioadei electorale, precizează AEP.

Toate informaţiile privind procedura de înscriere cu una dintre cele două opţiuni de vot sunt disponibile pe portalul www.votstrainatate.ro la următoarele linkuri: https://www.votstrainatate.ro/Mesaj/PrezentareVotSectie https://www.votstrainatate.ro/Mesaj/PrezentareVotCorespondenta. Întrebări şi sesizări legate de procedura de preînregistrare şi înscriere pot fi transmise la adresa de email contact@votstrainatate.ro, informează AEP.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu