AEP: Partidele politice au cheltuit 60,42% din subvențiile de la bugetul de stat în perioada ianuarie-iunie Recomandat

Miercuri, 03 August 2022 10:41
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat luni că partidele politice au cheltuit 60,42% din subvențiile de la bugetul de stat în perioada ianuarie-iunie a anului 2022, iar ponderea cea mai mare în cazul PSD și PNL au avut-o cheltuielile pentru presă și propagandă.
"Autoritatea Electorală Permanentă dorește să vă informeze că, urmare a monitorizării de către Departamentul de control al finanțării partidelor politice și a campaniilor electorale, a informațiilor referitoare la cheltuielile efectuate de către formațiunile politice din subvențiile de la bugetul de stat, conform informațiilor deținute, precum și a celor transmise de partidele politice, în perioada ianuarie-iunie a anului 2022 au fost efectuate cheltuieli în procent de 60,42% din totalul sumelor încasate", se arată într-un comunicat de presă remis Agerpres de AEP.
Potrivit sursei citate, în perioada ianuarie-iunie au fost vărsate în conturile formațiunilor politice sume în valoare de 124.890.327,26 lei, reprezentând subvenții de la bugetul de stat.
"Privind structura cheltuielilor angajate din subvenția de la bugetul de stat, ponderea cea mai mare au avut-o următoarele categorii de cheltuieli: în cazul Partidului Social Democrat, cheltuielile pentru presă și propagandă au reprezentat 73,85%, iar în cazul Partidului Național Liberal, acestea au reprezentat 73,80%, Partidul Mișcarea Populară a înregistrat cheltuieli pentru presă și propagandă în procent de 25,15% din totalul cheltuielilor efectuate. De asemenea, pentru Partidul Pro România, cheltuielile cu personalul și cheltuielile cu onorariile avocaților, executorilor și experților au reprezentat 44,01% fiecare. În cazul Uniunii Salvați România, cheltuielile cu personalul au reprezentat 34,19% din totalul cheltuielilor efectuate", se arată în comunicat.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu