Costel Fotea: ”Galaţiul va avea Muzeul de Artă Vizuală pe care-l merită!” Recomandat

Miercuri, 16 Septembrie 2020 00:00
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cultura gălăţeană este la înălţime. Preşedintele Consiliului Judeţean a promis că anul viitor, bienala naţională de artă va fi organizată în noul Muzeu de Artă Vizuală.

După ce ani de zile a funcţionat într-un spaţiu impropriu, prea mic şi complet nepotrivit pentru un muzeu, în curând, operele de artă vizuală vor fi expuse într-un spaţiu generos. Vestea că la Galaţi se va construi un muzeu a părut un proiect neviabil, însă preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea a promis, iar construcţia e acum aproape gata. ”Eu sunt omul faptelor şi nu al vorbelor. Este nedrept ca Muzeul de Artă Vizuală Galaţi să funcţioneze într-o locaţie atât de mică pentru valoarea pe care o are. Cele peste 6 000 de opere ale Muzeului de Artă Vizuală Galaţi, de Camil Ressu, Corneliu Baba, Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady şi nu numai, sunt expuse la parterul unui bloc. Locul acestui tezaur cultural este într-un muzeu, în adevăratul sens al cuvântului, iar Galaţiul va avea Muzeul de Artă Vizuală pe care-l merită”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Lucrările la noul Muzeu de Artă Vizuală au început în anul 2018. Clădirea care se întinde pe o suprafaţă de 4 000 de m.p. se află în Parcul Rizer şi va avea un spaţiu expoziţional generos şi modern, săli de expunere şi de întâlnire, laboratoare de restaurare, o bibliotecă şi o sală Auditorium de 180 de locuri. În total, Consiliul Judeţean Galaţi a alocat pentru acest proiect 4,7 milioane de euro. ”În România nu s-a construit un Muzeu de Artă Vizuală, în ultimii 30 de ani. Acest proiect a fost amânat timp de opt ani, dar mă bucur că eu sunt cel care a dat viaţă unui proiect foarte important pentru comunitate. Prin Bienala Naţională ”Camil Ressu”, organizată de Muzeul de Artă Vizuală am devenit capitala artelor plastice şi promit că ediţia de anul viitor al acestui eveniment cultural se va desfăşura în noul sediu al muzeului. Candidez pentru un nou mandat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi şi împreună cu echipa mea, formată numai din profesionişti, vreau să ducem mai departe proiectele pe care le avem pentru comunitate. Sunt un om de cuvânt şi am demonstrat că ceea ce am promis, am realizat. Mă caracterizează profesionalismul, seriozitatea şi perseverenţa şi le voi arăta gălăţenilor împreună cu echipa mea că votul pe care ni-l acordă este un vot pentru Galaţi”, a mai adăugat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Preşedintele Costel Fotea a mai precizat că intenţionează să treacă în administrarea Consiliului Judeţean Galaţi tot parcul Rizer pentru dezvolta un spaţiu de relaxare în aer liber.

Comandat de: Partidul Social Democrat - PSD-Filiala Jud. Galati Realizat de: SC Brighter Focus MM SRL Publicat de: PUBLIMEDIAN SRL Codul de identificare al Mandatarului Financiar Coordonator atribuit de AEP: 21200019

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu